
Ingrediente:
- 2 ouă;
- un praf de sare;
- 100 g de zahăr;
- 70 ml de ulei;
- 80 ml de lapte;
- 200 g de făină;
- 10 g praf de copt;
- 2 mere;
- 50 ml de suc de lămâie;
- 1 linguriță coajă uscată de lămâie (sau coajă de la 0,5 lămâi).
Umplutură:
- 200 g cremă de brânză (mascarpone);
- 200 g de iaurt;
- 2 ouă;
- 3 linguri de zahăr;
- 2 linguri de amidon de porumb.
Mod de preparare:
Adăugați un praf de sare și zahăr în ouă, bateți cu un mixer până când masa devine ușoară.
Turnați uleiul și laptele, amestecați cu un mixer.
Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul cu un tel până obțineți o consistență omogenă.
Curățați merele de coajă, tăiați-le cubulețe, turnați peste ele sucul și coaja de lămâie și amestecați bine.
Adăugați merele în aluat și amestecați bine.
Tapetați o tavă de copt de 27 x 18 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 35 de minute.
Pune crema de brânză într-un bol, adaugă iaurtul, ouăle, zahărul și amidonul.
Mixează cu un blender până la omogenizare.
Scoateți tava din cuptor, turnați amestecul de brânză deasupra și coaceți din nou la 180°C pentru încă 25 de minute.
Pofta buna!













