Flori si gradina

Planta puternică ce scade tensiunea arterială, reduce anxietatea și te ajută să dormi

 

 

Planta puternică ce scade tensiunea arterială, reduce anxietatea și te ajută să dormi

 

 

Tulburările de anxietate sunt considerate cea mai frecventă boală mintală din Statele Unite. Afectează aproximativ 18% din populație. Anxietatea cronică poate provoca multe alte probleme de sănătate, inclusiv depresie, afecțiuni fizice și insomnie.

Rădăcina de valeriană a fost folosită de secole ca un ajutor natural pentru somn. Are puteri calmante care îi permit să liniștească mintea, să amelioreze anxietatea și să te ajute să ai un somn mai bun pe timpul nopții, fără utilizarea medicamentelor prescrise. Dacă sunteți în căutarea unei abordări naturale pentru a combate tulburările de somn, rădăcina de valeriană s-ar putea să vă ajute.

Iată cinci beneficii pe care le are pentru sănătate rădăcina de valeriană:

1. Te ajută să ai un somn profund și odihnitor

Rădăcina de valeriană are abilități naturale de calmare. Funcționează prin extinderea nivelurilor GABA ale minții. GABA sau gamma-aminobutiric coroziv este un neurotransmițător inhibitor. Nivelurile mai înalte sunt capabile să împiedice creierul să se gândească prea mult pentru a calma mintea și a favoriza un somn mai bun pe timpul nopții.

2. Calmează anxietatea

Acidul valerenic și valernolul din rădăcina de valeriană acționează ca agenți puternici anti-anxietate. Ele calmează mintea pentru a reduce tensiunile și a controla mai bine nervii. Luarea rădăcinii de valeriană înainte de culcare ajută creierul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn.

3. Scade tensiunea arterială

Abilitățile de calmare ale rădăcinii de valeriană ajută, de asemenea, la scăderea nivelului ridicat al tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială este adesea asociată cu anxietatea. Scăderea tensiunii arteriale crește sănătatea inimii și calmează anxietatea.

4. Ajută la gestionarea stresului

Rădăcina de valeriană ajută mintea și corpul să se relaxeze în mod natural prin niveluri îmbunătățite de GABA. Reduce atât grijile mentale, cât și reacțiile fizice la stres, cum ar fi durerile de cap, ceea ce ajută organismul să se pregătească pentru un somn mai bun.

5. Ameliorează crampele menstruale

Proprietățile narcotice și antispastice ale rădăcinii de valeriană o fac un remediu natural pentru crampele menstruale dureroase. Oprește spasmele în mușchi, ajutându-i să se relaxeze. Proprietățile calmante ale rădăcinii de valeriană sunt, de asemenea, capabile să reducă durerea de la crampele menstruale.

Atenție la rădăcina de valeriană

Deși rădăcina de valeriană este un ajutor pentru somn mai natural decât majoritatea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală, ar trebui totuși utilizată cu prudență. În situații mai puțin frecvente, efectele secundare pot include probleme cu stomacul, neliniște, amețeli și dureri de cap.

Nu trebuie să conduceți, să folosiți utilaje grele sau să faceți exerciții fizice după ce ați luat rădăcină de valeriană. De asemenea, nu trebuie să utilizați niciodată rădăcină de valeriană în combinație cu alte somnifere, depresive, droguri sau alcool.

 Sursa
Categorii