Flori si gradina

Plante de apartament care aduc prosperitate si noroc, ideale pentru o casa noua

 

 

 

 

Cand te muti intr-o casa noua, poti atrage norocul, prosperitatea si iubirea cu ajutorul unor plante decorative despre care se spune ca au puteri magice. Descopera despre ce plante este vorba, care pot face ca fericirea sa pluteasca in aer in casa ta.

Crinul Pacii

Spathiphyllum sau Crinul Pacii este un simbol al prosperitatii, fiind aducator de noroc intr-o casa noua. Spathiphyllumn nu doar ca este aducatoare de noroc, dar purifica si aerul din casa. Este o planta de ghiveci, insa poate fi plantata si in gradina.

Crinul Pacii este deosebit de frumos datorita frunzelor lucioase, verde inchis, in forma de teaca, cat si datorita florilor sale de un alb imaculat. Nu o expune direct in razele soarelui, caci prefera locurile semiumbrite si pe cele umbrite.

Prefera un sol alcatuit din nisip, turba si pamant de padure. Uda planta regulat si adauga ingrasamant de doua ori pe an.

Caprifoiul

O planta despre care se crede ca ofera protectie locului in care este sadita si aduce bunastare, este caprifoiul, care mai este cunoscuta si drept Mana Maicii Domnului.

Este ideala pentru terase si balcoane, dar si pentru gradina, fiind o planta cataratoare, a carei inaltime poate sa ajunga pana la 10 metri, odata ce ajunge la maturitate. Se inmulteste prin seminte sau butasi, care pot fi plantati in gradina fie in martie-aprilie, fie in octrombrie-noiembrie.

Caprifoilu iubeste soarele si se dezvolta bine intr-un sol bine drenat, iar primavara poti sa-i aplici ingrasamant organic. Infloreste intre lunile aprilie si august, florile sale avand un parfum deosebit.

Bambusul norocos

Cunoscut de peste 5000 de ani in traditiile feng shui, bambusul norocos sau Lucky Bamboo aduce o energie pozitiva in casa. Aduce prosperitate, noroc, dragoste si sanatate. Se dezvolta bine in spatiile care nu se afla in bataia directa a soarelui si poate fi cultivat in ghiveci. De asemenea, poate fi tinut fie direct in apa, intr-un vas de dimensiuni mici.

Trifoiul cu patru foi

O alta planta norocoasa este trifoiul cu patru foi. Se spune ca iti aduce noroc in sanatate, dragoste, prosperitate si te fereste te necazuri.

Semintele se planteaza in ghivece mici. Dupa ce rasare, trebuie udat regulat, pastfel incat sa aiba in permanenta pamantul umed. Tine ghiveciul in incaperile luminoase din casa.

 

 

Sursa: gradina.acasa
Categorii