Flori si gradina

Pomi fructiferi columnari – solutia pentru a avea o adevarata livada intr-o curte mica

 

 

 

Supranumiti si pomii fructiferi urbani, pomii fructiferi columnari sunt specii hibride a caror coroana se dezvolta pe vertical, ideale pentru spatiile restranse de la oras, fie ca vorbim de balcoane, terase sau gradini cu suprafata mica.

Pe langa rolul practic pe care il au, acesti pomi fructiferi au si o valoare estetica, aducand un plus de vitalitate si energie spatiilor enumerate mai sus.

Sunt, de asemenea, o buna optiune pentru aliniamente in curti sau diferite borduri in gradinile mai spatioase. Aflam in cele ce urmeaza mai multe detalii despre diferite tip

Imagini pentru pomi fructiferi columnari pret

uri de pomi fructiferi columnari.

Daca vreti sa cresteti un mar pe balcon, atunci una dintre optiuni este marul columnar Bolero. Pomul nu creste la o inaltime mai mare de 250 de cm si o latime dincolo de 30 de cm si este, deci, ideal pentru orice colt al casei voastre.

Produce fructe mijlocii, in culori de verde si rosu, cu o pulpa suculenta si cu gust dulce. Se planteaza in luna martie-aprilie, perioada de recoltare fiind inceputul lunii septembrie. Alte specii de mar columnar sunt Polka, Samba, Ballerina si Smaragd.

Daca preferati caise, atunci optati pentru un cais columnar Golden Sun, o specie autopolenizatoare. Produce caise dulci ca mierea cu aroma intensa si pulpa tare. Primavara este impodobit cu sute de flori, aducand o pata de culoare balcoanelor si teraselor. Fructele se pot culege la mijlocul lunii de iulie. Acest soi este ideal pentru consumul proaspat sau sub forma de gemuri sau alte deserturi. Creste pana la o inaltime de 2-2,5 metri.

Puteti opta si pentru cirese, specii precum Queen Mary sau Victoria. Cu o inaltime de pana la 3 metri, aceste specii produc fructe aromate si pline de savoare ce pot fi culese la sfarsitul lunii iulie. Perioada de plantare este intre lunile februarie si noiembrie.

Prunii sunt si ei pe lista pomilor fructiferi columnari, in specii precum Fruca sau Imperial. Cu inaltime de pana la 2,5 metri si latime de 60 de cm, prunii sunt o optiune perfecta pentru a diversifica mica livada din spatiul restrans pe care il aveti la dispozitie.

Cultivati pe suprafete mari, pomii fructiferi columnari genereaza economii substantiale in comparatie cu livezile clasice, pentru ca necesita taieri putine si implica resurse reduse la recoltare. In unele cazuri, un pom fructifer ajuns la maturitate si in conditii optime poate produce pana si 10 kilograme de fructe.

 Imagine similară

 

Sursa:  Doctorul Naturii
Categorii