Torturi

Prăjitură cu cafea și miez de nucă (fără coacere) – un deliciu

 

 

Prăjitură cu cafea și miez de nucă (fără coacere) – un deliciu

 

 

Simte gustul răcoritor al prospețimii și aromei acestei prăjituri apetisante de cafea, care o să completeze serile petrecute alături de prieteni. Această prăjitură are o textură extrem de fină din biscuiți fragezi, scăldați într-o cremă de cafea bogată în lapte condensat și un gram de ciocolată presărată din ambundență cu miez de nucă. Cu siguranță n-ați mai gustat așa combinație de savori divine.

 

Ingrediente:

100 g Lapte praf degresat
350 ml Apă caldă
30 g Unt
360 ml Lapte condensat
360 ml Lapte condensat fiert
2 linguri Cafea
50 g Miez de nucă
20 g Gelatină
200 g Ciocolată neagră
240 g Smântână
300 g Biscuiți

Mod de preparare:

  1. Puneți laptele praf, apa și untul într-o cratiță și amestecați în continuu, până laptele obținut începe a fierbe. Lăsați laptele să se răcească, apoi turnați-l într-un robot de bucătărie și mixați timp de un minut. Apoi mixați laptele evaporat obținut cu laptele condensat, cafeaua, laptele condensat fiert și gelatina dizolvată în apă.
  2. Într-o tavă (dimensiunile 20 x 10 x 5 cm) tapetată cu folie alimentară, turnați un polonic din amestecul preparat mai devreme, apoi unul sau două straturi de biscuiți. Repetați procedura, până se umple tava. Dați tava în frigider pentru 1-2 ore.
  3. Într-un bol puneți ciocolata neagră cu smântâna și dați bolul în cuptorul cu microunde, până se topește ciocolata, apoi lăsați amestecul să se răcească.
  4. Decorați prăjitura cu ciocolata topită și miez de nucă mărunțit.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

Sursa
Categorii