Desert

Prăjitură cu fructe, gata în 10 minute + timpul de coacere!

 

 

Prăjitură cu fructe, gata în 10 minute + timpul de coacere!

 

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de prăjitură cu fructe. Prăjitura este pur și simplu fantastică, rumenă, pufoasă și aerată. Dar cel mai important este că, se prepară extrem de simplu și rapid. Deliciul va cuceri pur și simplu toată lumea prin gustul său uimitor. Veți dori să-l gătiți din nou și din nou. Pentru umplutură, puteți folosi absolut orice fructe, ceea ce înseamnă că desertul apetisant va avea de fiecare dată un gust nou.

 

Ingrediente:

– 4 ouă

– 150 ml de lapte cald sau chefir

– 75 ml de ulei vegetal

– 180 g de zahăr

– 10 g praf de copt

– 350 g de făină cernută

– 1 priză de sare

– 600 g de fructe

– 100 g de unt

– 5 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

1. Preparați aluatul: combinați într-un bol ouăle cu zahărul și sarea. Frecați ingredientele, folosind telul.

2. Turnați laptele cald și uleiul vegetal în bolul cu ingrediente. Amestecați bine compoziția.

3. Adăugați treptat făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul, apoi lăsați-l la un loc cald pentru aproximativ 30 de minute. Ar trebui să obțineți un aluat lichid, puțin mai dens decât cel pentru oladii.

4. Turnați aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie sau unsă cu unt.

5. Pregătiți fructele preferate. Spălați-le, curățați-le și tăiați-le felii subțiri. Aranjați fructele deasupra aluatului, ușor presându-le.

6. Presărați uniform prăjitura cu untul ras, apoi cu zahăr.

7.  Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

8. Scoateți deliciul aromat din cuptor și lăsați-l să se răcească, apoi așezați-l pe un platou. Prăjitura rumenă și aromată este gata. Serviți cu mare plăcere.

 

Poftă bună!
Categorii