
Ingrediente:
Pentru cheesecake
- 600 g crema de branza
 - 120 g zahar pudra
 - 150 g iaurt
 - 90 ml lapte
 - 30 g gelatina
 - 600 ml smantana
 - 15 ml esență de rom
 - 90 ml suc proaspat de ananas
 
Pentru jeleul de ananas
- 600 ml suc proaspat de ananas (~ 1 kg ananas pentru toată rețeta)
 - 60 g zahar pudra
 - 60 ml apa rece
 - 30 g gelatina
 - rondele de ananas din conserva
 
Mod de preparare:
Prima data faceti jeleul de ananas. Puneti gelatina in apa rece pentru a se inmuia. Adaugati sucul de ananas si zaharul pudra. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca bine.
Scurgeti rondelele de ananas din conserva si aranjati-le intr-o forma de tort cu peretii detasabili de 25 de cm. Incalziti jeleul de ananas la foc mic si amestecati, pentru a putea topi gelatina. Lasati-l sa se raceasca apoi un pic si turnati peste rondele.
Raciti la frigider pana se solidifica, timp de 30 de minute – o ora.
Acum facem cheesecake-ul. Se amesteca crema de branza si zaharul pudra pana compozitia devine moale.
Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Puneti gelatina in laptele rece, pentru a o inmuia, apoi puneti cana intr-un bol cu apa fierbinte pentru a topi gelatina.
Se adauga lichidul de gelatina astfel obtinut si se amesteca. Apoi se adauga smantana si se amesteca.
Clatiti o portocala cu sare si apoi spalati-o cu apa. Abia acum puteti rade coaja de portocala in amestecul vostru! Se adauga sucul de ananas si se amesteca.
Pofta buna!














