Checuri

Prajitura cu mandarine proaspete si caramel, care arata deosebit si are gust minunat. Am obtinut cea mai delicioasa si rapida prajitura

 

 

Prajitura cu mandarine proaspete si si caramel, care arata deosebit si are gust minunat. Am obtinut cea mai delicioasa si rapida prajitura

 

În această rețetă vom folosi mandarina atât de populară. Chiar dacă totul sună destul de neconvențional, dă o șansă acestui tort și cu siguranță nu vei regreta. Este potrivit pentru orice ocazie.

Este o prajitura caramelizata cu mandarine, asa ca puteti ghici cu usurinta care vor fi ingredientele principale. Cu toate acestea, ar trebui să aveți întotdeauna o listă specifică de ingrediente, în cantitatea potrivită. Puteți găsi cu ușurință tot ce aveți nevoie în lista noastră.

 

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 150 g de făină
  • 40 g de unt topit
  • 100 ml lapte
  • 5 g zahăr vanilat
  • 5 mandarine

 

Mod de preparare: 

Mai întâi pregătiți caramelul

Primul lucru de făcut este să pregătiți caramelul. Nu e nimic complicat. Turnați tot zahărul în tigaie și începeți să încălziți. Se amestecă cu grijă zahărul și se lasă să se dizolve. Dintr-o dată vei vedea că începe să se caramelizeze. Continuați să o amestecați. Ar trebui să dureze 5-10 minute pentru a pregăti caramelul. De îndată ce zahărul este dizolvat și totul este bine încălzit, se va crea masa de caramel elastică necesară. Acum reduceți focul pe aragaz și lăsați-l la mic.

Pregătiți aluatul

Caramelul este gata, așa că puteți începe să pregătiți aluatul pentru prăjitura cu caramel. Nici aici nu vă faceți griji pentru nimic complicat. Doar aruncați zahărul vanilat și ouăle într-un castron, luați un mixer și folosiți-l pentru a amesteca aproximativ 3 minute, până când se formează un amestec pufos. Apoi adăugați lapte și unt și continuați să amestecați.

La final se adauga faina, totul se amesteca bine si aluatul este gata cu siguranta.

Acum totul în formă

Poți începe să creezi tortul. Se ia o tava de tort cu diametrul de aproximativ 22 de centimetri, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna si apoi se intinde caramelul pe fund. Apoi, așezați mandarinele decojite pe acest strat. Tăiați-le ușor pe cele de jos, astfel încât să le țină și așezați-le în așa fel încât tăieturile să fie în jos. Apoi turnați aluatul peste tot, care ar trebui să acopere complet toate mandarinele din matriță.

Doar coaceți

Prajitura ta cu caramel si mandarine este aproape gata. Tot ce trebuie să faci este să-o pui la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Timpul de coacere este de aproximativ 35 până la 40 de minute până când ești mulțumit de culoarea de la suprafață. Apoi scoateți tortul din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin și apoi scoteți-l din tavă. Îi vei vedea brusc frumusețea, datorită mandarinelor individuale care sunt acoperite cu caramel.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

 
Categorii