Desert

Prăjitura cu mure – specialitatea bucătarilor iscusiti

 

 

 

 

Ingrediente:

2 oua mari
200 g faina
100 g zahar brun
100 g zahar tos
100 g unt moale
2 linguri esenta de vanilie naturala
60 g mure
6 linguri cu lapte
3 linguri zahar pudra vanilat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste aragazul la 180 C. Se unge o tava de tarta cu unt si se presara faina. Se pun cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine.

Se trece sucul de mure printr-o sita fina. Se bat ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute). Se bat in oua zaharul, apoi untul, pana sunt amestecate foarte bine.

Loading...

Se adauga vanilia si jumatate din faina. Se pun 4 linguri din sucul de mure, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare. Se toarna compozitia in tava. Se presara cele 10 mure.

Se coace 35- 40 min sau pana ce scobitoarea iese curata.

Se lasa prajitura 10 minute in tava, apoi se scoate si pune pe un gratar. Se amesteca sucul de zmeura ramas cu zaharul pudra.

Se pune totul pe foc mic si se lasa pana ce se leaga ca o glazura. Se toarna peste prajitura. Ca decor se pot folosi murele ramase.

 

Pofta buna!

Sursa: PentruEa




Categorii