Desert

Prajitura delicioasa cu ciocolata

 

 

 

 

Aceasta prajitura este deosebit de interesanta si adaptabila produselor pe care le putem gasi la noi.

De exemplu, iată cât de simplu este să faci o prajitura de ciocolată:

 

Ingrediente:

Pentru aluat

Loading...

3 ouă

80 g zahăr

80 g făină

120 ml coniac

Pentru umplut

250 ml frişcă lichidă

150 g zahăr

300 g brânză de vaci sau ricotta

50 g migdale

50 g fructe confiate

80 g ciocolată neagră de menaj

30 g cacao amară

30 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma si apoi se adauga cele 80 g zahar pentru a obţine aproape o bezea. Se adauga galbenusurile si faina, se amesteca si se toarna aluatul într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coace 10 minute. Imediat cum este gata, se scoate din tava, se îndeparteaza hârtia si aluatul se îmbiba cu coniac, cu ajutorul unei pensule. Apoi, din aluatul moale se taie 12 parţi în funcţie de diametrul castronului în care se va prepara restul prajiturii. Cu cele 12 bucaţi se va tapeta interiorul castronului, nu înainte de a pune o folie alimentara care sa depaseasca marginile vasului.

2. Pentru umplutura, se bate frisca lichida adaugând zahar. Brânza de vaci se mixeaza pentru a fi cât mai fina si apoi se amesteca în frisca batuta.

3. Crema obţinuta se împarte în doua, o parte mai mica si una mai mare. În partea mai mica se pun migdalele macinate si fructele confiate, taiate marunt. În partea mai multa, se pune ciocolata topita.

4. Partea alba se pune în vas peste cele 12 bucaţi de aluat, se niveleaza si se pune partea cu ciocolata. Din aluatul ramas se taie ca un capac care sa închida cremele din interiorul castronului în care au fost puse cele doua umpluturi.

5. Se acopera totul cu folia alimentara lasata lunga si se da la frigider pentru 4 ore. Se scoate prin rasturnare, se presara cu cacao si zahar pudra si se aduce la masa.

 

Pofta buna!

 

 
Categorii