Desert

Prajitura delicioasa cu visine si ciocolata

 

 

 

 

Ingredientele:

– 7 oua

– 520 g faina

– 70 g cacao

Loading...

– 340 g zahar

– 295 ml ulei

– 125 ml lapte

– 1 plic praf de copt (15 g)

– 2 fiole esenta rom

– 600 g visine (am folosit visine congelate de la care am pastrat si sucul lasat cam 250 ml)

– ciocolata amaruie 100 g

– 50 g unt

 

Mod de preparare: 

Se amesteca ouale cu zaharul, pana compozitia devine cremoasa, adaugam uleiul si mixam bine cam 2 minute, apoi adaugam laptele si iar mixam 2 minute. La sfarsit adaugam faina (lingura cu lingura), amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava si turnam aluatul.  Punem visinele si bagam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit. Dupa 30 minute, facem un test cu scobitoarea sa vedem daca prajiturica noastra este coapta. Lasam prajiturica sa se raceasca si intre timp preparam un sos. Punem intr-o craticioara sau ibric sucul lasat de visine, il incalzim si cand da in primul clocot, stingem focul si incorporam ciocolata si untul, amestecand pana se topesc. Taiem prajitura in patrate, nu o scoatem din tava si turnam cu lingura, sosul peste prajitura. Avem grija ca sosul sa patrunda si printre taieturi. O lasam cateva ore, cel putin, ca sosuletul sa intre in prajitura, dupa care o servim cu mare placere.

 

Pofta buna !

 

Sursa: florideportocal.ro m.az-jenata.bg




Categorii