Inghetate

Prăjitura “Îngheţată falsă”, un deliciu pentru zilele în familie! Se face în câteva minute şi e foarte DELICIOASA!

 

 

 

 

Prăjitura “Îngheţată falsă” este desertul ideal pentru o zi călduroasă. Este rapid de preparat şi cu siguranţă prietenii şi familia va fi cucerită de acest desert.

 

Ingrediente:

Ingrediente aluat:

– 6 ouă,
– 12 linguri de zahăr tos,
– 1 linguriţă rasă de bicarbonat,
– 10 linguri de făină,
– 2 linguri de cacao,
– 2 plicuri de zahăr vanilinat.

Ingrediente cremă:

– 4 gălbenuşuri,
– 2 linguri de făină,
– 200 ml de lapte rece,
– 200 g de un,
– 100 g de zahăr pudră.

Ingrediente glazură:

– 4 albuşuri, 200 g de zahăr,
– 2 plicuri de zahăr vanilinat.

 

Mod de preparare:


 aluat:
1. Se separă albuşurile de gălbenuş şi se bat spumă, adăugându-se zahărul treptat, până când se obţine o bezea lucioasă. Apoi, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecându-se cu o lingură de lemn. Se adaugă şi bicarbonatul amestecat cu puţină făină, făina şi pudra de cacao. Amestecul obţinut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor timp de 25 de minute, la foc potrivit.

  cremă:
2. Se freacă gălbenuşurile cu făina, iar treptat se adaugă laptele rece, punându-se la fiert pe baie de abur şi amestecându-se până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi se amestecă din când în când. Untul cu zahărul se freacă spumă şi, apoi, se adaugă puţin câte puţin, amestecând încontinuu.

  glazură:
3. Se bat bine albuşurile cu zahărul pe baie de abur până se îngroaşă şi se bat până se răcesc. Blatul se acoperă cu cremă şi apoi se pune glazura şi se rade ciocolata.

 

Pofta buna!

 

Sursa: RoDailyNews
Categorii