Checuri

Prăjitură pe bază de aluat fărâmicios, cu zmeură – Este imposibil să vă opriți la o singură bucată! Un adevărat răsfăț pentru toți amatorii deserturilor cu fructe!

 

 

Prăjitură pe bază de aluat fărâmicios, cu zmeură – Este imposibil să vă opriți la o singură bucată! Un adevărat răsfăț pentru toți amatorii deserturilor cu fructe!

 

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de prăjitură deosebit de fină și aromată. Aceasta se prepară din aluat fărâmicios, cu zmeură. Stratul de bezea cu smântână oferă desertului delicatețe și o textură plăcută. Zmeura dulce-acrișoară se combină perfect cu aluatul fraged, iar aspectul special al acestei prăjituri îi va cuceri pe toți.

Ingrediente:

PENTRU ALUAT 

– 220 g de făină cernută

– 120 g de unt 82%

– 3 (45 g) de gălbenușuri

– 30 g de smântână 20%

– 1 priză de zahăr vanilat

– 1 priză de sare

PENTRU STRATUL CU SMÂNTÂNĂ  

– 600 g de smântână 20%

– 3 (110 g) de albușuri

– 40 g de amidon

– 140 g de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

 PENTRU UMPLUTURĂ  

– 100 g zmeură

– zahăr pudră (pentru decor) 

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol făina cernută cu zahărul pudră, 1 priză de sare și 1 priză de zahăr vanilat. Amestecați ingredientele uscate, folosind telul.

2. Tăiați untul moale cuburi și adăugați-l în bolul cu ingredientele uscate. Frecați ingredientele, până obțineți o masă fărâmicioasă.

3. Apoi adăugați gălbenușurile și smântâna. Frământați aluatul într-un tempou mai rapid. Obțineți un aluat moale.

4.  Împărțiți aluatul în două părți egale. Înfășurați fiecare parte de aluat în folie alimentară. Dați aluatul la congelator pentru 1 oră.

5. Tapetați o formă detașabilă de copt cu diametrul de 20 cm cu hârtie. Ungeți bordura formei cu ulei vegetal, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.

6. Luați o porție de aluat din congelator și dați-l prin răzătoarea mare.

7. Răspândiți și uniformizați stratul de aluat în formă.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Pregătiți amestecul cu smântână: amestecați într-un bol aparte smântâna cu 70 g de zahăr și zahărul vanilat. Amestecați bine ingredientele, folosind telul, apoi adăugați amidonul. Omogenizați ingredientele.

10. Puneți albușurile (la temperatura camerei) într-un bol aparte și bateți-le folosind mixerul, până obțineți o masă spumantă cu vârfuri tari.

11. Treptat, adăugați zahărul rămas, amestecând încontinuu. Mixați ingredientele la viteza maximă, până veți obține o masă spumantă cu vârfuri tari.

12. Treptat, uniți compoziția de smântână cu amestecul de albușuri bătute. Amestecați ușor, cu o spatulă sau un tel.

13. Lăsați blatul copt să se răcească în formă timp de 10 minute.

14. Răspândiți compoziția de smântână deasupra blatului.

15. Răspândiți zmeura uniform pe toată suprafața stratului de smântână.

16. Radeți aluatul rămas peste zmeură. Întoarceți forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160°C, pentru 55 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

17. După coacere, deschideți ușa cuptorului și lăsați prăjitura în interior încă pentru 30 de minute. Apoi scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

18. Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

19. Așezați desertul pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră.

 Poftă bună!

 

 

 
Categorii