Sfaturi utile

Prevenire si remedii naturale pentru muscaturile de tantari

 

 

Prevenire si remedii naturale pentru muscaturile de tantari

 

 

Vara a venit, esti tentat sa stai mai mult pe afara, aerul din casa fiind de-a dreptul inabusitor. Ce te faci, insa, cand plimbarile iti sunt insotite de mici inamici tiuitori care abia asteapta sa te prinda cu garda jos pentru a se hrani cu sangele tau?

Cum nu poti sa omori toti tantarii din oras, cea mai buna metoda este sa iei masurile necesare pentru a-i tine la distanta:

Iarba matelor: acest ingredient natural este mult mai eficient decat altele sintetice, de pe piata. Ai grija, insa, caci s-ar putea ca toate pisicile sa vrea sa fie prietenele tale.

Ulei de eucalipt: o solutie cu concentratie de 40% ulei de eucalipt tine la distanta tantarii si capusele. Totusi, ar trebui tinuta departe de copiii ce nu au implinit 3 ani.

Stai aproape de ventilator: tantarii au aripi destul de slabe si nu pot zbura cand vantul este puternic, asa ca ventilatorul te va proteja de aceste insecte.

Vitaminele B: dupa cum arata studiile de la clinica Mayo, o doza zilnica de 75-150 mg de vitamina B1 (tiamina) te ajuta sa iti schimbi mirosul corpului si sa tii insectele la distanta.

Uleiul si lumanarile de citronella: aceasta aroma este cat se poate de neplacuta pentru tantari, dar oamenii nu au nicio problema in a o inspira. Asa ca te poti folosi de aceasta nepotrivire de gusturi pentru a scapa de insecte.

Mananca usturoi: te feresti sa mananci usturoi cand te duci la o intalnire de teama sa nu iti alungi iubitul? Daca ti-e teama ca seara asta doar tantarii vor veni la intalnire, ia masuri, rasfatandu-te cu ceva usturoi. Insectele nu suporta deloc aceasta aroma si vor sta la distanta de tine chiar si daca te speli pe dinti.

Remedii pentru muscaturile de tantari

In cazul in care tantarii tot te-au muscat, cu tot cu masurile de prevenire, este timpul sa faci ceva pentru a scapa de mancarimea si senzatiile neplacute ale bubitelor rezultate. Iata ce poti folosi:

Uleiuri esentiale: cel din arbore de ceai este printre cele mai bune, actionand ca antiinflamator si combatand mancarimea, umflaturile si durerea. Are si proprietati antibacteriene si antivirale. Si uleiul de levantica este bun.

Otetul: acest element extrem de versatil este bun si pentru calmarea intepaturilor de tantari, datorita aciditatii sale. Pune cateva picaturi intr-o cana de apa rece, dupa care aplica cu un tampon de bumbac pe zona afectata.

Mierea are si ea proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, asa ca te ajuta in cazul in care micii vampiri nu te-au crutat.

Pliculetele de ceai: cum ele ajuta la ameliorarea aspectului ochilor obositi, reducand inflamatia, actioneaza in acelasi fel si cu bubitele cauzate de tantari. Ceaiul verde are multe ingrediente potrivite pentru asa ceva.

Bicarbonatul de sodiu: compozitia sa usor alcalina neutralizeaza pH-ul pielii si previne inflamatia de la suprafata epidermei. Dizolva niste praf in apa calduta si lasa 30 de minute sa se amestece inainte sa folosesti pe piele.

Busuiocul: acesta contine camfora si timol, doi compusi care te ajuta sa combati mancarimea. Pune fie cateva frunze zdrobite, fie niste ulei.

Coaja de banana: desi studiile nu sunt extrem de clare in acest sens, se spune ca aceste coji de banana ajuta la drenarea lichidului din bubite si previn mancarimea.

Lapte si apa: combina in mod egal aceste ingrediente si aplica-le pe zona iritata, efectul pozitiv fiind garantat. Aceeasi combinatie este buna si in cazul arsurilor provocate de soare.

Gheață: temperaturile reci încetinesc inflamația. Aplicarea unui pachet cu gheață pe zonă imediat după mușcare va reduce inflamația, mâncărimea și disconfortul. Evitați să puneți gheața direct pe piele, înfășurați-o mai întâi într-o cârpă sau un prosop.

Sursa




Categorii