Flori si gradina

Punerea unui cub de gheață într-un ghiveci de orhidee: 5 sfaturi pentru cultivarea florilor

 

 

Punerea unui cub de gheață într-un ghiveci de orhidee: 5 sfaturi pentru cultivarea florilor

 

 

Orhideele sunt plante grozave, dar nu sunt ușor de întreținut. În natură, majoritatea acestor plante sunt epifite, adică cresc pe alte obiecte, agățându-se de scoarța aspră sau chiar de piatră. Prin urmare, regula de aur care trebuie amintită este să ne apropiem cât mai mult de habitatul natural al orhideei. Dar există multe trucuri și sfaturi pentru cultivarea acestei flori de interior. De exemplu, un cub de gheață va ajuta la prevenirea orhideelor ​​să se ofilească și să moară.

Scăderea temperaturii

Orhideele prosperă la temperaturi ale aerului cuprinse între 19 și 22 ° C. Dar dacă floarea refuză să înflorească mult timp, atunci este recomandat să o scoateți la rece seara. De exemplu, pe un balcon cu o temperatură a aerului de cel puțin 5 ° C, iar dimineața întoarceți floarea în cameră.

Umiditate crescută

Este important să se mențină accesul ridicat al umidității și oxigenului la sistemul radicular. Acest lucru este deosebit de important în timpul sezonului de încălzire în timpul iernii.

Loading...

De asemenea, nu există flux de aer în jurul rădăcinilor, ceea ce le împiedică să se usuce complet, astfel planta nu poate respira și putrezirea rădăcinii este inevitabilă. În consecință, orhideei i se arată perioade regulate de uscare alternând cu udare abundentă.

Iluminat

Aceste flori se descurcă bine pe un pervaz pe partea de vest sau de est, dar nu în lumina directă a soarelui. Majoritatea orhideelor ​​au nevoie de șase până la zece ore de lumină solară în fiecare zi.

Dar pentru a accelera procesul de înflorire, lăsați planta într-un loc întunecat pentru câteva zile. De regulă, după o astfel de „terapie de șoc”, orhideea începe să înflorească după trei săptămâni.

Udarea cu gheață

Topirea lentă a gheții permite rădăcinilor orhideelor ​​să absoarbă apa încet și eficient, în timp ce apa la temperatura camerei duce la mai multă levigare (apa care trece prin scoarță formează bălți la fundul vasului). Leșierea excesivă poate duce la putrezirea rădăcinilor și alte daune, astfel încât gheața este câștigătorul absolut. Topirea lentă a gheții și absorbția acestei ape de către rădăcini sunt cele care imită condițiile naturale prin care orhideele din climatul tropical absorb apa, captând fiecare picătură de pe vârfurile copacilor sau stâncilor.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați două sau trei cuburi de gheață în vasul de orhidee o dată pe săptămână.

Perioada inactivă

Dacă orhideea nu înflorește, dar rădăcina și frunzele nu s-au ofilit, atunci nu există niciun motiv de îngrijorare, deoarece în curând floarea ar trebui să „se trezească” după hibernare. În acest timp, planta își întărește sistemul radicular și stochează energie pentru următoarea etapă de înflorire.

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1287671.jpg

Sursa
Categorii