Creme si Budinci

Pur și simplu, ador această rețetă! Nimic nu mai rămâne în tavă. O budincă extraordinară!

 

 

Pur și simplu, ador această rețetă! Nimic nu mai rămâne în tavă pentru a doua zi. O budincă extraordinară!

 

Piureul de cartofi poate fi preparat de orice gospodină după bunul plac.

Poate fi preparat în numeroase variante – cu unt, margarină, ceapă, sos, brânză, morcovi, însă noi vă propunem o variantă simplă și foarte delicioasă.

Chifteluțele de pui în cuiburi de cartofi sunt un prânz sățios și foarte delicios, merită să încercați și voi.

 

Ingrediente:

  pentru piure

700 g Cartofi
40 g Unt
1 bucată Gălbenuș de ou
0.5 linguriță Sare
0.5 linguriță Ierburi Provence
50 g Cașcaval

  pentu chifteluțe

300 g Carne de pui tocată
100 g Cașcaval
1 bucată Ceapă
0.5 linguriță Sare
0.5 linguriță Boia de ardei dulce
0.5 linguriță Curry
10 g Mărar

Mod de preparare:

  1. Curățați cartofii de coajă, îi tăiați bucăți și îi puneți la fiert într-o cratiță cu apă.
  2. Fierbeți cartofii până sunt gata, apoi îi scurgeți de apă și cu ajutorul unei ustensile pentru pasat cartofii, pasați-i într-un piureu fin.
  3. Adăugați untul, gălbenușul, sarea, ierburile de provence și amestecați.
  4. La final adăugați cașcavalul ras și amestecați până obțineți un piureu fin.
  5. Într-un bol puneți carnea tocată de pui, adăugați ceapa tocată, cașcavalul ras, sare, boia de ardei dulce, curry și amestecați bine.
  6. Din compoziția obținută formați 7 biluțe de carne.
  7. Ungeți o tavă cu diametrul ( 22 cm) cu unt.
  8. Din piureul obținut formați 7 biluțe și le aranjați în tavă.
  9. Cu ajutorul unui pahar faceți adâncituri în mijlocul fiecărei biluțe de cartofi, astfel veți obține niște “cuiburi”.
  10. În fiecare “cuib ” de cartofi puneți câte o biluță de carne.
  11. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30 de minute, până se rumenesc.
  12. Apoi presărați cu restul de cașcaval rămas și mai dați la cuptor pentru încă 5 minute.
  13. Presărați cu mărar tocat și savurați cu plăcere!

 

 

 Pofta buna!

 

Sursa




Categorii