În zilele noastre, prăjiturile s-ar putea să nu mai fie la fel de mari ca odinioară.
Pentru oamenii moderni, cel mai important lucru nu este aspectul produsului, ci dulceața și gustul său.
Hai să facem o prăjitură de ciocolată în bucătăria noastră.
Ingrediente:
- Lapte condensat – 400 g;
- Unt moale – 180 g;
- Bile de ciocolată gata preparate pentru micul dejun – 250 g;
- Ciocolată neagră – 80 g;
- Lapte – 2 linguri.
Mod de preparare:
Bateți untul moale cu un mixer până devine alb. Adăugați laptele condensat la temperatura camerei în unt și bateți ingredientele împreună.
Turnați biluțele de ciocolată în amestec și amestecați.
Puneți compoziția într-o formă de tort, neteziți suprafața și lăsați-o la frigider pentru câteva ore.
Mergem în jurul marginilor formei cu un cuțit și scoatem cu grijă prăjitura. Într-un bol, amestecați ciocolata și laptele și topiți-le la microunde, în intervale scurte.
Amestecă ciocolata cu laptele și toarnă glazura peste prăjitură.
Lăsați prăjitura la frigider până se întărește glazura.
Rezultatul este o prăjitură destul de rapidă, fără coacere. Aceasta este o versiune bugetară a tortului de ciocolată.
Pofta buna!