Ingrediente:
Pentru bază
- 250 g de fursecuri
- 120 g unt topit
- un praf de sare
Pentru crema
- 300 ml lapte
- 2 linguri de zahar
- coaja de lamaie
- 2 ouă
- 2 linguri amidon de porumb
- vanilie
- 150 g ciocolata alba
- 300 ml de smântână
Pentru glazură
- 70 ml de smântână
- 150 g ciocolata alba
- 500 g căpșuni
Mod de preparare:
În primul rând, pregătiți baza. Amesteca fursecurile zdrobite cu untul topit si sarea.
Se toarnă într-o formă și se lasă să se întărească.
Pentru cremă, fierbeți laptele cu 1 lingură de zahăr și coaja de lămâie.
Într-un castron separat, bate ouăle cu 1 lingură de zahăr și amidon. Amestecați amestecul de lapte în acest amestec, apoi puneți totul înapoi pe foc și gătiți până se formează o budincă groasă.
La sfarsit adaugam ciocolata sparta si amestecam sa se topeasca.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.
Frisca se bate si se amesteca cu amestecul racit.
Adăugați căpșuni tăiate pe jumătate pe marginile tigaii.
Adăugați crema.
La final, turnați glazura.
Se ornează cu căpșuni.
Pofta buna!