Bauturi

Remedii cu lămâie pentru detoxifiere şi scăderea greutăţii corporale

 

 

 

 

Antivirale, antibacteriene şi imunostimulatoare, lămâile sunt un bun ajutor digestiv, detoxifiant pentru ficat, sprijin pentru sistemul imunitar şi în lupta cu infecţiile.

Bogate în vitamina C, acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide şi pectine, lămâile oferă numeroase beneficii sănătăţii, printre care reglarea greutăţii corporale, detoxifiere, epurarea vezicii biliare, rinichilor.
Cura cu suc de lămâie

Această cură cu suc de lămâie ajută la scăderea în greutate, precum şi la detoxifierea organismului. Este indicată drept o metodă ideală pentru păstrarea unui echilibru între forma fizică şi sănătate, fără a aduce prejudicii bunei funcţionări a organismului.

De asemenea, dieta cu suc de lămâie intensifică arderile lipidice şi creşterea tonusului vascular, ceea ce ajută la eliminarea celulitei.

Cura cu suc de lămâi se urmează pe o perioadă de 16 zile, astfel:

În prima zi se consumă sucul proaspăt stors de la o lămâie, în a doua zi se consumă sucul de la 2 lămâi, în ziua a treia se consumă sucul proaspăt stors de la 3 lămâi, continuând astfel până în ziua a şaptea, când se consumă sucul de la 7 lămâi.

După o pauză de 2 zile, se începe cu administrarea sucului de la 7 lămâi în prima zi, de la 6 lămâi în a 2-a zi, continuând astfel în sens invers până când se ajunge la consumul sucului de la o lămâie în cea de-a 7-a zi, care reprezintă, de fapt, a 16-a zi a dietei.

Sfat: sucul proaspăt stors al lămâilor poate fi consumat cu apă sau cu ceai; în timpul dietei este important să se consume între 2 – 3 litri de apă sau ceai, zilnic.

Cura cu lămâie şi miere de albine

Remediul reglează şi armonizează greutatea corporală, fiind recomandat atât adulţilor slabi sau supraponderali, precum şi copiilor slabi şi anemici.

Într-un borcan de 800 gr. se stoarce sucul de la o jumătate de kilogram de lămâi, completându-se totul cu miere de albine (până la umplere).

Conţinutul se amestecă cu o lingură de lemn, borcanul se acoperă şi se lasă la macerat timp de 24 de ore.

Administrare

Adulţii vor lua 3 linguri de preparat pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, cu 30 de minute înainte de masă, în timp ce copiii vor lua 3 linguriţe pe zi, în acelaşi mod.

Tratamentul se urmează pe o perioadă de minimum o lună şi jumătate, urmată de o pauză de câteva zile, după care cura se reia.

Cura cu suc de lămâie, sfeclă, castravete şi morcov

Combinaţia de sucuri de lămâie, sfeclă, castravete şi morcov este un remediu eficient pentru epurarea vezicii biliare, rinichilor. În doar câteva săptămâni de la tratament, se va putea elimina nisipul sau pietrele de la nivelul vezicii biliare sau al rinichilor (unde este cazul).

Durerile din timpul eliminărilor sunt normale, suferinţa fiind uşurată prin băi calde care ajută la dilatatrea canalelor biliare sau ale celor urinare. După câteva zile de eliminări, suferinzii se vor simţi sănătoşi şi regeneraţi.

Se administrează 1 pahar de suc care va conţine sucul unei lămâi în amestec cu suc de morcov, castravete şi sfeclă, de 3 – 4 ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Contraindicaţii

Cura cu suc de lămâie este contraindicată persoanelor cu afecţiuni gastrice şi ulcer.

 

Sursa
Categorii