Remedii naturiste

Remedii traditionale pentru diabet, retete utile

 

 

 

 

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Pastrati-va buna dispozitie si optimismul. Studiile arata ca factorii psihologici joaca un rol foarte important in sanatatea noastra. Orice suparare duce la cresterea glicemiei. Aveti nevoie de planificarea fiecarei mese. Se recomanda sa apelati la un specialist care sa va faca acest plan. Ar trebui sa notati ce alimente ati consumat si in ce cantitati, pentru a va regla alimentatia in functie de glicemie. Exercitiile fizice sunt cel mai bun leac pentru scaderea glicemiei. Muschii transforma glucoza in energie. Mersul si inotul sunt activitati foarte utile. Nu trebuie sa faceti exercitiile pe stomacul gol. Acordati mai multa atentie picioarelor si incaltamintei pe care o purtati. Daca vi s-a pus diagnosticul de diabet, trebuie sa mergeti la pedichiurist. Faceti bai calde (nu fierbinti).

 

Ce nu trebuie sa faceti

Evitati gustarile dintre mese. Nu consumati alimente condimentate, care induc caldura. Nu va intindeti in pat imediat dupa masa. Nu stati prea mult in pat. Activitatea ajuta la consumarea zaharului din sange.

Nu va implicati in situatii stresante. Rezolvati problemele inainte de a va infuria; nervozitatea creste nivelul de adrenalina din sange si mareste glicemia. Sunt strict interzise fumatul si consumul de alcool. Evitati ranirea pielii. Diabeticii se infecteaza foarte usor. Nu intrerupeti tratamentele atunci cand va simtiti mai bine.

 

Remedii traditionale

Tineti cinci ore, intr-o cana cu apa rece, 7 g de frunze de ceai verde. Beti des ceaiul. Frunzele contin substante ce amplifica efectul insulinei. Aceste substante se pierd prin fierbere.

Periati-va usor talpile cu o periuta de dinti, chiar sub osul mare de langa arcul talpii, de trei ori pe zi, cate trei minute.

Frecati usor cu o lingura pernuta de sub degetul mare al mainii, de la santul incheieturii mainii pana la articulatia dintre degetul mare si aratator. Aceste zone sunt legate de pancreas.

Mancati dovleac ca fel de mancare principal – cam 500 g pe zi, timp de o luna.

Alegeti una dintre variante si aplicati-o o data pe zi: Apasati si framantati usor pieptul cu palma, timp de un minut.Concentrati-va pe zona inimii. Puneti palma dreapta pe partea interioara a incheieturii mainii stangi. Frecati in sus pe toata portiunea pana la subsuoara, timp de un minut. Repetati operatiunea cu cealalta mana. Puneti amandoua palmele pe partea superioara a abdomenului si impingeti usor in jos, pana in partea inferioara a acestuia, timp de un minut. Frecati usor cu palma partea inferioara a abdomenului, timp de un minut, in sens invers acelor de ceasornic, in jurul punctului aflat pe linia mediana a abdomenului, la doua degete sub ombilic. Apasati usor, timp de un minut, punctul aflat la patru degete deasupra partii interne a astragalului, chiar in spatele tibiei.

 

Terapie alimentara

Mancati fiertura de fasole rosie cu boabe mici:

Ingrediente: 60 g de fasole rosie cu boabe mici.

Preparare: puneti de cu seara fasolea la inmuiat, cu patru cani de apa.

A doua zi, puneti-o intr-o oala si dati-o in clocot, apoi lasati la foc o ora. Beti cate 100 ml de trei ori pe zi, timp de o luna.

Taiati o ceapa in opt si tineti-o zece zile in 500 ml de vin rosu. Apoi beti cate 30 ml inainte de masa, de doua ori pe zi.

Mancati in fiecare dimineata terci de mei: fierbeti in apa 60 g de mei, apoi lasati-l putin sa se umfle.Aruncati stratul de la suprafata.

Mancati jumatate din cantitate cu o ora inainte de micul dejun, iar restul in timpul micului dejun.

 

Sursa: Terapii-naturiste.ro




Categorii