Placinte si Rulade

Rețetă pentru Plăcintă cu Brânză – delicioasă

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru aluat
500 g de faina de grau
250 ml de lapte
100 g de unt
2 linguri de zahar
30 g de drojdie
sare – o priza

Pentru umplutură
500 g de branza de vaci
4 linguri de zahar
1 ou

 

 Mod de preparare:

1. Aluatul:
Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea. Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.

2. Umplutura:
Se freaca branza cu zaharul si cu ou. Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine. Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene frumoase.

Trei motive să consumi brânză de vaci
Plina de calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului.

Reduce colesterolul. Branza este recomandata persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului marit, datorita continutului scazut de grasimi saturate. Totodata, branza proaspata de vaci sau branza de capra sunt indicate persoanelor care doresc sa slabeasca deoarece sunt foarte satioase si contin mai putine calorii decat alte sortimente de branza.

Scade stresul. Branza de capra este o sursa naturala de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorita vitaminei B12, branza de capra este recomandata in starile de stres, anxietate si ne ajuta sa ne concentram mai usor. Avand un continut mic de grasimi, branza de capra poate fi consumata si de persoanele care sufera de afectiuni renale, afectiuni ale colecistului, ateroscleroza sau obezitate.

Buna impotriva gastritei. Persoanelor care sufera de ulcer sau de gastrita le este recomandat consumul de branza proaspata. Dar, atentie! Trebuie evitate branzeturile sarate pentru ca acestea agraveaza starea de aciditate. Sunt recomandate branza dulce de vaci, casul nesarat si urda.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii