Bauturi

Rețeta unui preot german – Este numita Băutura Inimii

 

 

Rețeta unui preot german – Este numita Băutura Inimii

 

 

Băutura inimii – rețetă Sebastian Kneipp

Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă sau boli cardiace. Băutura cu usturoi și lămâie poate stimula sănătatea inimii și creșterea circulației, desfundând arterele.

Ingrediente: 

30 căței de usturoi,

5 lămâi cu coaja,

1 litru de apă;

Mod de preparare: 

Se curăță de coajă cățeii de usturoi, iar lămâile, cu tot cu coajă, se spală și se taie în cuburi (nu se îndepărtează coaja, ci doar sâmburi). Se adaugă în vasul unui blender ingrediente (sau se dau prin mașină de tocat), se pulsează, apoi se amestecă cu 1 litru de apă și se pun pe foc, până la dau ȋn clocot (fără să fiarbă). Se strecoară lichidul, se pune în sticle curate și se ține la frigider.

Administrare:

Se bea în fiecare zi câte 1 păhărel, cu 2 ore ȋnainte sau după masa principală, timp de 21 de zile. Se face o pauză de 7 zile, apoi cura se reia. La nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de 7 zile. Se recomandă două cure pe an, în special primăvara și toamna.

Avantaj:

Pentru  inmă – Usturoiul conține a lipide, o substanță cu efect antibacterian care reduce lipidele și ferește vasele de sânge de depuneri de grăsimi.

Reumatism –  Germaniul conținut în usturoi capturează radicalii liberi, ajutând la tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.

Metabolism –  Lămâia conține vitamina C și vitamine din grupa B, ca acidul folic, care influențează puternic metabolismul, care dă rateuri la majoritatea oamenilor.

Alte efecte

Sucul de usturoi și lămâie regenerează întregul corp, făcând mai ușoară confruntarea cu menopauza, îmbunătățește văzul și auzul, ferește de paradontoză.

 

 
Categorii