Flori si gradina

Purifică PLĂMÂNII adăugând aceste PLANTE MINUNE în casa ta

 

 

Purifică PLĂMÂNII adăugând aceste PLANTE MINUNE în casa ta

 

 

Pentru a avea plămânii sănătoși, este necesar să adopți anumite obiceiuri.

Printre altele, este bine să renunți la fumat, să eviți mediile poluate, să faci multă mișcare, să-ți îngrijești sistemul imunitar și să consumi ceaiuri care întăresc plămânii.

Unele cercetări arată că a avea anumite plante în casa ta ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior, deoarece contribuie la eliminarea radicalilor liberi, astfel reducând posibilitatea apariției de boli pulmonare și întărind plămânii.

Poluarea aerului crescând treptat, nu numai că avem nevoie de mai mulți copaci în aer liber, ci și de cele mai bune plante de interior. Iată care sunt acestea:

1. Crinul păcii

Pentru mulți, crinul păcii este o plantă de interior sau de exterior preferată din toate timpurile, mai ales atunci când înflorește primăvara. În casă, această grațioasă plantă cu flori prosperă în umbre ușoare până la moderate. Este în fruntea listei în instalațiile de purificare a aerului, deoarece elimină benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilena, toluenul, hidrocarburile și amoniacul din aerul pe care îl respirați în interior.

2. Aloe Vera

aloe vera

Fără îndoială, regina plantelor medicinale de uz casnic, aloe vera va deveni planta ta de interior preferată care curăță aerul. Bogată în vitamine, enzime și aminoacizi, este bună pentru piele și păr sănătos. Este ușor de întreținut și disponibilă pe scară largă, iar sucul interior poate fi recoltat acasă foarte ușor.

3. Planta șarpe (Sansevieria)

Cunoscută sub numele de limba de soacrei, elimină din aer toxinele precum benzenul, formaldehida, tricloretilena și xilenul. Aceasta este o plantă de interior cu întreținere redusă, care prosperă în unele colțuri soare și mai uscate ale locuinței tale.

4. Feriga

Când este bine întreținută și plasată într-o oală adecvată, feriga îți umple casa cu o atmosferă liniștitoare. Aceasta are nevoie de umiditate ridicată, dar se ferește de lumină. Un adaos perfect la băile minimaliste pentru oaspeți, aceast elimină formaldehida și xilenul, ceea ce o face una dintre cele mai bune plante de interior pentru a purifica aerul.

5. Iedera diavolului (Epipremnum aureum)

Green devil's ivy plants at raining season.

Alergarea unei secunde apropiate în spatele crinului de pace este iedera diavolului. Mulți experți în grădinărit spun că este cea mai ușoară plantă de cultivat în interior. Eficientă în îndepărtarea benzenului, formaldehidei, tricloretilenei, xilenului și toluenului din aerul pe care îl respirați în interiorul casei, această plantă de interior preferă lumina strălucitoare și indirectă.

6. Planta păianjen (Chlorophytum Comosum)

Spider plant-Home balcony-India

O plantă cu frunze rigide, planta păianjen este considerată ușor de îngrijit. Este posibil să fi văzut diferite tipuri de Chlorophytum comosum cu frunze albe și verzi, în primul rând verzi sau purpurii. Cercetările arată că soiurile comune ale acestei plante pot elimina formaldehida din spațiile interioare.

Alte beneficii ale plantelor de interior

De asemenea, aceste plante au o varietate de efecte benefice, inclusiv crearea unui sentiment general de bunăstare, o stare de spirit ridicată și anxietate diminuată.

 

Sursa
Categorii