Retete de Mancaruri

Rondele de dovlecei umplute cu carne tocată – o mâncare delicioasă, sănătoasă și sățioasă, gata imediat…

 

 

 

 

Dovleceii umpluți cu carne sunt o mâncare foarte gustoasă, care se prepară foarte simplu și este una de efect. Dovleceii preparați astfel sunt sățioși și sănătoși, datorită crustei cu tărițe nu veți avea nevoie de pâine. Sunt foarte delicioși calzi alături de un sos picant.

Ingrediente:

2 bucăți Dovlecei
400 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
10 g Mărar
10 g Pătrunjel
3 bucăți Căței usturoi
70 g Cașcaval
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Ouă
80 g Făină integrală
80 g Tarâțe de grâu

Mod de preparare:

  1. Spălați dovleceii, îi tăiați rondele de circa 2 cm și înlăturați cu o formă miezul. Puneți inelele de dovlecei într-un bol, adăugați ½ linguriță sare, amestecați și lăsați deoparte.
  2. Într-un bol puneți carnea tocată, adăugați usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoare, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, condimentați cu sare, piper negru și amestecați bine.
  3. Umpleți cu amestecul de carne inelele de dovlecei. Bateți ouăle cu sare și piper negru și treceți prin amestec inelele de dovlecei. Apoi îi treceți prin făina integrală și din nou prin ouăle bătute.
  4. La final îi treceți prin tărâțe de grâu și puneți inelele de dovlecei într-o tavă cu dimensiunea (30x40cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Apoi îi presărați cu cașcaval ras și îi mai dați pentru 5 minute, până se topește.
  5. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!




Categorii