Povesti de viata

Să fii independentă, draga mea! Altfel, ești doar o slugă!

 

 

 

 

“Apreciez enorm o femeie independentă – atât material, cât şi decizional. Adevărul este că eşti la fel de capabilă ca un bărbat, poţi câştiga la fel ca el, poţi face faţă celor opt ore de muncă la fel ca el, ai două mâini, două picioare şi un creier asemenea lui.

Nu tânji după banii lui pentru că într-o zi ori te va lăsa (căci ştie că banii lui mai pot cumpăra şi alte femei), ori te va transforma într-o dorinţă intermitentă. Banii lui (dacă are) îţi pot cumpăra multe – haine, genţi, maşini, vacanţe, bijuterii şi lista poate continua – dar nu îţi vor cumpăra o viaţă pe care să simţi că ai trăit-o la cea mai mare intensitate.

Să stai sub umbra portofelului lui, nu te va feri de razele care-ţi topesc orice demnitate. La fiecare ceartă te vei abţine să-ţi spui părerea, de frică să nu rămâi cu … nimic. Te va muta ca pe o piesă de mobilier, după bunul lui plac, iar tu nu vei putea spune că te simţi înghesuită.

Loading...

Înainte de a iubi luxul, iubeşte-te pe tine şi nu te vinde pentru confort. Nu fi un instrument pentru el pentru că odată cu vechimea, este tot mai tentat să te abandoneze.

Femeie, fii independentă! Doar aşa îţi vei putea împlini visurile, doar aşa vei putea să îţi plimbi sufletul pe unde doreşti tu, doar aşa vei putea să îţi păstrezi demnitatea neştirbită, doar aşa vei putea spune, fără frică, NU când vrei să spui NU. O cafea are un gust mai bun atunci când ţi-o cumperi singură, o haină, poşetă sau bijuterie va avea o altă însemnătate.

Ceea ce poţi avea ca urmare a muncii tale, îţi va da ocazia să simţi satisfacţie. Crede-mă!”

 

Sursa
Categorii