Salate

Salata calda de pui, o salata mediteraneana

 

 

 

 

O salata lejera, usoara si colorata! subtire, de vara asa.

 

Ingrediente:

  • jumatate de piept de pui
  • o ceapa medie
  • o jumatate de felie de pepene
  • jumatate dovlecel verde
  • un ardei gras mic
  • o rosie medie
  • jumatate de castravete
  • jumatate ardei iute verde
  • 2 catei de usturoi
  • un sfert de crenguta de rozmarin
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri. Ardeiul gras se taie neuniform ca pentru salata. La fel si dovlecelul, ardeiul iute si jumatate din ceapa si jumatate de rosie. Se incinge ulei de masline, se pun in el cateii de usturoi usor zdrobiti si crenguta de rozmarin. Cand incepe sa sfaraie, se pun legumele taiate mai sus, in afara de rosie. Se pune peste piper macinat si sare, dupa gust. Cat stau pe foc (3-4 minute), se pune si puiul in ulei de masline si se lasa la foc potrivit. Cand e aproape gata se stoarce peste el lichidul de la putin pepene, cat sa ajunga sa fie stropita toata carnea si se lasa pe foc pana e gata. Intre timp se dau legumele de pe foc si se pune rosia peste. Cat mai dureaza pana se face carnea, se taie putin pepene fara samburi in cubulete cat mai mici, castravetele cu tot cu coaja, se taie la fel, cat mai marunt, cealalta jumatate de ceapa de asemenea. Restul de rosie se taie si ea marunt. Se amesteca toate, se pune sare si piper peste, putin busuioc proaspat tocat marunt si ulei de masline. Se amesteca bine, si obtinem o salsa fresca. Cand e gata puiul se monteaza preparatul pe farfurie, baza fiind o frunza de salata sau de varza. Se pun legumele, peste se pune puiul, si deasupra se pune salsa fresca. Foarte sanatos si foarte delicios!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Flavmania 




Categorii