Salate

Salată coreeană cu vinete – cea mai bună salată pentru un picnic! Se combină perfect cu carnea la grătar!

 

 

 

Salata coreeană cu vinete este una din cele mai populare aperitive, servite cu peștele sau carnea la grătar. Vinetele pregătite la aburi se obțin deosebit de fine, moi și suculente. Iar marinada proaspătă și picantă le oferă un gust intens și aromă irezistibilă. Nu ezitați să pregătiți din start o porție dublă a acestei salate uimitoare. Succesul este garantat.

 Ingrediente:

-550 g de vinete

-5 cepe verzi

-5 căței de usturoi

-1 ardei iute (după gust)

-1 legătură de coriandru

-1 lingură ulei de susan

-1 lingură semințe de susan

-2 linguri sos de soia

-1 lingură sos de pește (sau 2 linguri sos de soia)

  

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați-le capetele. Tăiați fiecare vânătă în jumătate, apoi tăiați-o de-a lungul, în două părți. Nu îndepărtați coaja.

2. Turnați apă în mașina de gătit la aburi. Aduceți apa până la fierbere. Adăugați vinetele și fierbeți-le sub capac, timp de 10 minute. Vinetele trebuie să devină moi, dar să nu se fărâme. Verificați-le cu ajutorul unei scobitori.

3. Așezați vinetele într-o farfurie și lăsați-le să se răcească.

4. Spălați și tocați ceapa verde. Curățați și tocați usturoiul. Într-un bol, amestecați ceapa verde cu usturoiul.

5. Tăiați ardeiul iute inele cât mai subțiri. La dorință, puteți folosi piper iute măcinat.

6. Spălați și tocați coriandrul. Adăugați-l în bolul cu celelalte ingrediente.

7. Adăugați în bol sosul de soia și cel de pește. Turnați uleiul de susan (sau orice alt ulei vegetal după gust).

8. Prăjiți semințele de susan într-o tigaie uscată, până se vor rumeni puțin. Adăugați-le în bolul cu salată.

9. Rupeți vinetele cu mâinile, în fășii lungi și subțiri. Adăugați-le în bol și amestecați.

10. Gustați vinetele. Dacă este nevoie, mai adăugați-le sos de soia. Lăsați vinetele pentru 1-2 ore. La dorință, acestea pot fi servite imediat după preparare.

Notă: La dorință, puteți completa salata cu morcov ras.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii