Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salata delicioasă în straturi, cu pui și cașcaval – o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de salată în straturi, cu pui și cașcaval. Aceasta se prepară din cele mai simple ingrediente, iar în rezultat obțineți o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare. La fel, este un deliciu ce poate fi cu ușurință servit la cina de familie. Bucurați-i pe cei dragi cu o salată savuroasă, aromată și sățioasă, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor.

 

Ingrediente:

– 1 piept de pui- 4-5 castraveți

– 1 ceapă

– 3 ouă

– 70-80 g de cașcaval

– 160 g de maioneză (maioneză de casă)

– 2 linguri de ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

 

 

Mod de preparare:

1. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins.

2. Bateți ouăle cu sare. Turnați câte puțin din amestecul obținut în tigaia încinsă și prăjiți niște clătite.

3. Fierbeți carnea de pui. Lăsați-o să se răcească și tăiați-o mărunt.

4. Decojiți castraveții și tăiați-i pai.

5. Dați cașcavalul prin răzătoare.

7. Aranjați salata în straturi: aranjați pe un platou carnea de pui și acoperiți-o cu maioneză.

7. Acoperiți carnea cu ceapa prăjită. Aranjați castraveții, apoi ungeți-i cu maioneză. Presărați cu sare și piper negru măcinat.

8. Aranjați clătitele tăiate și ungeți-le cu maioneză.

9. Acoperiți salata cu cașcaval ras și dați-o la frigider pentru 30 de minute. Decorați după gust.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii