Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salată din piept de pui în formă de “Arici” – copiii vor fi cei mai încântați și vor mai cere o porție!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă originală de salată, care va fi apreciată în special de cei mici. Salata “Arici” este foarte frumoasă și gustoasă, se prepară din ingrediente la îndemână, care sunt combinate excelent și așezate sub formă de arici. Această salată aspectuoasă va fi în centrul atenției. Preparați-o pentru masa de sărbătoare și bucurați-i pe cei dragi!

 

Ingrediente:

-1 piept de pui

-1 cutie de mazăre verde

-5 ouă fierte

-150 g de cașcaval

-1/2 cutie de măsline

-2 căței de usturoi

-150 g de maioneză

-frunze de salată

 

 Mod de preparare:

1. Fierbeți pieptul de pui în prealabil, lăsați-l să se răcească și dați-l la frigider pentru un timp. Apoi tăiați carnea bucățele. Amestecați puiul cu gălbenușuri, un cățel de usturoi dat prin presă și mazărea verde, asezonați cu maioneză. Puneți frunzele de salată spălate și uscate pe un platou și așezați deasupra salata sub forma unui trunchi de arici. Dați cașcavalul și albușurile prin răzătoarea mare, pisați al doilea cățel de usturoi și asezonați cu maioneză. Puneți bucățile de salată în spațiile libere și așezați deasupra amestecul de cașcaval.

2. Această masă este mai plastică decât prima, de aceea puteți oferi o formă mai realistă. Completați forma de arici. Faceți ace din măsline: tăiați măslinele de-a lungul în 8 părți, veți obține niște felii subțiri “ace”, puneți-le pe tot “trunchiul”, lăsând o parte liberă a “botișorului”. Realizați botișorul din bucățele de măsline, faceți nasul și ochii. De asemenea, puteți așeza pe “spate” un măr sau o ciupercă. Am făcut mărul cu ajutorul unei roșii cherry și frunzelor de pătrunjel. Veți obține un arici frumos și gustos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii