Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salată “Zi și noapte” – 2 rețete extraordinare

 

 

 

 

Echipa noastră vă oferă 2 rețete extraordinare de salată “Zi și noapte”. Salata este împărțită în 2 jumătăți, astfel fiecare parte având straturi diferite de ingrediente. Vă propunem să încercați 2 variante de salată: una cu carne de vită și pui și alta cu cașcaval. Ambele variante sunt delicioase, arată foarte frumos și sunt ușor de realizat. Surprindeți-vă familia cu această gustare originală!

1. Salată cu carne “Zi și noapte”

 

 

Ingrediente:

-carne de vită fiartă

-carne de pui fiartă

-2 castraveți proaspeți

-2 castraveți murați

-3 cartofi fierți

-ceapă marinată

-măsline

-ciuperci murate

-1 morcov fiert

-cașcaval

-ouă fierte

-maioneză după gust

 

 Mod de preparare:

1. Așezați salata pe un platou: puneți carnea de vită tăiată pe jumătate de farfurie, iar pe cealaltă jumătate – carnea de pui tăiată. Ungeți stratul cu maioneză.

2. Tăiați castraveții murați cubulețe și puneți-i deasupra cărnii de vită, iar cei proaspeți – deasupra cărnii de pui. Ungeți deasupra cu maioneză.

3. Puneți cartofii fierți dați prin răzătoare pe toată suprafața platoului. Ungeți cu maioneză și așezați deasupra ceapa marinată tăiată mărunt.

 

4. Acoperiți ceapa cu un strat subțire de maioneză și puneți pe jumătate de platou măslinele tăiate, iar pe cealaltă jumătate – ciupercile murate. Apoi așezați pe o parte morcovul dat prin răzătoarea mică, iar pe cealaltă parte – cașcavalul tare ras. Ungeți deasupra cu maioneză.

5. Așezați gălbenușurile rase pe o jumătate de platou și albușurile rase pe cealaltă jumătate. Decorați salata cu morcov ras și gălbenușuri rase, măsline și albușuri, unde este necesar.

 

2. Salată cu cașcaval “Zi și noapte”

 

Ingrediente:

-1-2 cartofi mici

-100 g de ciuperci

-1 ou

-1 castravete murat mediu

-5 măsline

-3 linguri de porumb conservat

-50 g de cașcaval tare

-maioneză după gust

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți cartofii, lăsați-i să se răcească, decojiți-i și dați-i prin răzătoarea mare.

2. Curățați ciupercile, spălați-le, uscați-le, tăiați-le felii sau cuburi și prăjiți-le într-o tigaie uscată, ca să se evapore lichidul, adăugați un pic de ulei și rumeniți-le ușor.

3. Fierbeți oul, lăsați-l să se răcească și dați-l prin răzătoarea mare.

4. Dați castravetele murat prin răzătoarea mare și lăsați să se scurgă saramura (nu-l stoarceți). Radeți cașcavalul.

 

5. Așezați salata în straturi:

-cartofii fierți

-ciupercile prăjite

-oul fiert

-castravetele murat

-cașcavalul

6. Ungeți toate straturile cu maioneză. Presărați deasupra un pic de cașcaval și decorați salata cu porumb conservat și măsline tăiate. Puteți înlocui porumbul cu gălbenușuri rase sau alte ingrediente după gust.

Salata este gata.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii