Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salate festive decorate în mod special – creați o adevărată sărbătoare pe masa de Sarbatori!

 

 

Salate festive decorate în mod special – creați o adevărată sărbătoare pe masa de Sarbatori!

 

 

Salata ”Vinegret”, ”Șuba”, precum și salata ”Olivie” sau ”a la Russe” sunt deja mai puțin populare decât în perioada copilăriei noastre. Pe atunci nu se făceau multe tipuri de gustări sau aperitive, iar la orice ocazie, de bază era una din aceste salate. Pregătite de Revelion și de cele mai importante sărbători ale anului, acestea erau principalele mâncăruri festive. Chiar dacă acum avem accesul la orice tip de ingrediente, chiar și la cele mai rar întâlnite, uneori ne întoarcem la dorința de a savura unul din deliciile copilăriei, pregătite din ingrediente simple, dar cu atât drag de către mamele sau bunicile noastre. Vă îndemnăm să aruncați o privire spre un nou mod de prezentare a acestor salate, care va insufla dorința de a le reîntoarce în meniul tradițional de sărbătoare.

 

 

PALETA DE CULORI

De obicei, salatele de acest tip erau servite pe platouri sau în boluri de sticlă, decorate cu câteva crenguțe de pătrunjel, câteva semințe de rodii sau figurine mici din morcov fiert – destul de simplu, dar cu gust. Vă îndemnăm să ridicați ”decorul” acestor delicii tradiționale la un nivel mai înalt. Deși gustul și aroma acestor salate vor rămâne neschimbate, cu ingrediente naturale obțineți o adevărată capodoperă modernă în arta culinară.  Cu siguranță, oaspeții vor fi plăcut uimiți savurând gustul copilăriei, îmbrăcat în ”haine noi”.

Loading...

 

Украшение винегрета

Как украсить винегрет: оригинальные идеи к знакомым рецептам ...

 

Setul de culori necesare:

-roșu (ardei gras, roșii, rodia, răchițele)

-bordo (sfeclă fiartă)

-roz (suc de sfeclă sau răchițele)

-oranj (morcov sau suc de morcov)

-galben (ardei gras, porumb, gălbenuș fiert, orez cu șofran)

-verde (ardei gras, măsline, verdeață, mazăre, castraveți, spanac)

-albastru (orez sau albuș fiert ras colorat cu suc de varză roșie)

-liliac (albuș fiert ras colorat cu suc de sfeclă)

-mov (varza roșie)

-alb (albuș de ou fiert, ridiche, orez, cartofi)

-negru (măsline)

Cu astfel de ingrediente, puțină îndemânare și fantezie, obțineți ceva absolut inedit din ingrediente foarte simple. Dacă ați ales să preparați salata ”Șuba” – o puteți prezentă în câteva moduri: în formă de tort, în formă de peștișor, dragon, sau orice alt animal din calendarul chinez. Pentru ca aceasta să fie cu tematică de Revelion, puteți meșteri o crenguță verde de brad din mărar, decorată cu mici globuri de Crăciun din legume.

Салат яйца яблоки

SALATA ”VINEGRET”

Istoria acestei salate este una destul de îndelungată, începutul ei fiind datat cu mult timp înainte de existența Uniunii Sovietice. Această salată poate fi preparată la orice masă, atât cină în familie, cât și masa de sărbătoare. La fel, poate fi cu ușurință decorată în conformitate cu evenimentul serbat. Bucătarii profesioniști pot meșteri o decorație însăși din salată – prezentarea acesteia în forma de cubul lui Rubik.

În dependență de anotimpul în care pregătiți ”salatele copilăriei”, le puteți decora cu un buchet de flori sau chiar o pajiște mică cu flori, poiană cu ciuperci sau pom de crăciun. Ingredientele pentru decor sunt doar cele preferate de dvs. La fel, puteți servi salata pe porții, formând din aceasta un buchet de lalele (aici vin în ajutor roșiile). Simțiți-vă un adevărat pictor!

Dacă vă doriți o masă suedeză în loc de bolurile mari cu salată, atunci vin în ajutor cupele de vafe sau ”morcovii” din aluat foietaj copt. Aceste sunt perfecte pentru a fi umplute cu salata preferată.

 

Pofta buna!

Винегрет по классическим рецептам — 8 пошаговых фото рецептов ...Винегрет на Новый год — 5 вкусных классических рецептовУкрашение салатов - Винегрет - идеи - (декор блюд). Обсуждение на ...Праздничное украшение салатов.мастер-класс / Еда и напитки ...Как легко украсить салат

Sursa: bucatarul
Categorii