Preparate din Peste

Saramură picantă de peste. Cum se face o saramură gustoasă

 

 

 

 

Carasul este uşor de găsit şi în această parte a anului, în ciuda frigului, fiind unsupravieţuitor autentic. Are multe oase, dar şi o carne albă, dulce, gustoasă. Dacă sunt mici, sunt şi mai dulci. Pentru variaţie, am ales o variantă picantă de saramura, pe care o preparăm ca şi pe cea clasică, doar că adăugăm ceva mai mult ardei iute.

 

Ingrediente

pentru 4 porţii:

4 caraşi 250/300 gr fiecare

Pentru saramură:

1 ceapă roşie
2 roşii
2 ardei capia
2 ardei iuţi (am zis că e picantă!)
1 pahar de vin alb sec
500 ml apă
un mujdei din 3-4 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
sare marină, piper

 

1. Cărăşeii se curăţa de solzi, se despica pe burtă, se scot toate măruntaiele şi branhiile. Se spala bine, se şterg de apă, se crestează de la cap la coadă şi se lasă deoparte până preparaţi saramura. 

2.Preparaţi saramura: Se pune apă cu sare abundenţă la fiert. Pe o plită fierbinte se coc roşiile, ardeii şi ceapă, apoi se curăţă de pieliţe şi toacă. Când apa a dat în clocot, adăugaţi vinul şi aşteptaţi câteva minute să se evapore alcoolul, după care adaugaţi legumele coapte. Zeama asta înmiresmata şi iute se lăsa pe foc mic,
să bolborosească. 

3.Pe un grătar de fontă se presară sare grunjoasă şi se frige rapid fiecare peşte, apoi se aşază într-un castron încălzit la cuptor. Se toarnă saramura fierbinte, urmată de mujdei.

Lăsaţi peştele vreo 10 minute la cald, să prindă gustul de legume coapte, presăraţi o mână de pătrunjel tocat şi serviţi cu mămăligă.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Sisters’ Kitchen
Categorii