Remedii naturiste

Sarea de Himalaya, cum se folosește pentru a elimina mucusul, toxinele și bacteriile din plămâni

 

 

Sarea de Himalaya, cum se folosește pentru a elimina mucusul, toxinele și bacteriile din plămâni

 

Sarea roz de Himalaya, cunoscută și sub numele de sare de Himalaya, este o sare pură cu numeroase efecte benefice.

Din acest motiv este folosită în mod obișnuit nu numai în bucătărie, ci și ca tratament avantajos pentru sănătate și frumusețe și este des recomandată pentru uz cosmetic.

Calitățile sale se datorează compoziției sale naturale care își păstrează toate proprietățile, deoarece nu este supusă unui proces de rafinare.

Deci sarea de Himalaya, care provine din minele de sare formate în urma procesului de evaporare a apei, nu își pierde compoziția naturală.

Aceste mine de sare s-au format acum aproximativ 250 de milioane de ani, în urma evaporării mării. Primele mine de sare roz au fost descoperite în anul 350 î.Hr. în Pakistan, dar extracția sa a început în secolul al XVI-lea.

Este o sursă foarte bogată de ingrediente active, conținând aproximativ 80 de elemente printre care se numără și câteva minerale care se găsesc în corpul uman.

Prin urmare, pune la dispozitia organismului nostru componentele fundamentale pentru sănătate și bunăstare generală.

Din punct de vedere mineral, sarea de Himalaya are o proporție mare de elemente în stare ionică, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici pentru a fi ușor absorbite de organism.

Calitățile acestei sări marine fosile, extrase în principal din minele pakistaneze, sunt acum cunoscute în întreaga lume.

În prezent, sarea de Himalaya este exportată și comercializată practic peste tot. Astfel și în Occident sunt apreciate virtuțile sale, exploatate inițial mai ales de populațiile din Europa de Est.

De fapt, numeroasele sale virtuți terapeutice s-au transmis de secole, în vremurile grecilor antici existând dovezi ale practicii haloterapiei, folosită ca terapie benefică pentru tratarea problemelor respiratorii.

Cum să inhalați sarea de Himalaya

Ca tratament terapeutic, sarea are proprietăți puternice antibacteriene, antifungice și antimicrobiene.

Prin urmare, este un remediu natural eficient pentru tratarea diferitelor tipuri de boli respiratorii, inclusiv: astm, tuse, alergii, congestie.

În special ca tratament, se recomandă utilizarea sării de Himalaya pentru inhalații.

Dar pentru a o putea inspira corect, trebuie folosit un inhalator specific, iar de eficacitatea acestuia se poate beneficia chiar și fără a adăuga apă.

Trebuie doar să introduceți o cantitate mică de sare de Himalaya în inhalatorul special și să începeți să o inhalați respirând într-un mod complet normal.

Cu acest tratament naturist vei putea beneficia de toată concentrația de minerale conținute în sare, care vor fi absorbite de organism.

După acest pas, elementele minerale prețioase vor fi eliberate în fluxul sanguin. Ca rezultat, inflamația plămânilor poate fi atenuată.

Afecțiunile respiratorii precum: infecția, congestia, mucusul pot fi tratate în acelasi mod.

Sarea roz poate fi folosită și pentru a prepara o soluție salină prin dizolvarea unei cantități mici de sare în apă.

Această soluție hidrosalină este recomandată pentru efectuarea spălărilor nazale sau pentru clătirea cavității bucale.

Sursa

 
Categorii