Dupa cum bine stim, pentru a prepara sarmalele, este nevoie sa petrecem destul de mult timp in bucatarie. Asadar, timpul de preparare este de aproximativ 140 de minute, in timp ce timpul de gatire este de 30 de minute. Astfel, in total, dureaza aproximativ 2 ore si 50 de minute sa pregatesti aceste sarmale delicioase.
Ingrediente:
Pentru pregatirea sarmalelor ardelenesti ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 g carne tocata de porc
- 200 g carne tocata de vita
- 4 felii sunca afumata
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 ceasca orez
- 200 ml suc de rosii
- sare
- piper proaspat macinat
- câteva boabe de piper
- marar proaspat sau uscat
- cimbru (optional)
- 1 cana zeama de varza
- 14-15 foi varza murata
- ardei iute sau boia de ardei
Mod de preparare:
Ultimul pas este sa pui sarmalele la foc mediu, iar dupa primele clocote sa reduci focul la minim si sa le lasi sa fiarba aproximativ 2 ore. Daca se doreste, pot fi puse si la cuptor, timp de o jumatate de ora.
Pofta buna!
Sursa: Case practice