Remedii naturiste

Remedii naturiste împotriva infecțiilor vaginale

 

 

Remedii naturiste împotriva infecțiilor vaginale

 

 

Femeile sunt timide. Nicio femeie nu dorește să vorbească deschis dacă are probleme “acolo jos”, mai ales dacă sunt implicate bacterii în vagin. Femeile nu se simt confortabil să vorbeasă despre aceste probleme nici măcar cu doctorul ginecolog, deoarece li se pare rușinos.

Sunt disponibile și pot fi administrate la domiciliu remedii simple pentru infecții vaginale, cum ar fi vaginita bacteriană și candidoza. Curele naturale pot fi de asemenea utilizate ca tratament inițial până când ajungeți  la doctor.

Este uimitor faptul că unele dintre remediile naturale pentru infecțiile vaginale pot fi găsite în bucătăria dumneavoastră. Aici sunt unele dintre tratamentele de top pentru infecții vaginale pe care le puteți utiliza la domiciliu.

  1. Usturoi

Usturoiul este tratamentul cel mai natural și cel mai benefic pentru infecțiile vaginale. Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice. Acesta poate fi aplicat direct prin introducerea unui cățel de usturoi cojit sau poate fi luat intern prin consumul unei cantități mari de usturoi crud.

  1. Oțet de mere

Oțetul de mere este unul dintre cele mai populare tratamente pentru infecția vaginală. Oțetul are proprietăți antibacteriene și antifungice. Puteți să-l adăugați în apa de baie și să stați în acestă apă timp de 20 minute. Acesta poate fi, de asemenea, diluat cu apă și utilizat pentru spălarea zonei vaginale. De asemenea, puteți bea oțet de mere adăugând apă și miere.

  1. Suc de merișor

Sucul de merișor este foarte acid și poate elimina bacteriile din organism. Băut frecvent, sucul pur diminuează problemele cauzate de infecțiile vaginale.

NOTĂ: Sucul îndulcit nu ajută. Este necesar consumul sucului pur care nu este deloc dulce.

  1. Iaurt

Iaurtul simplu și nepasteurizat conține bacterii bune numite lactibacillus acidophilus. Aceste bacterii bune pot ajuta la eliminarea infecțiilor, mai ales a candidozei.

Puteți aplica iaurt direct in vagin cu ajutorul unei spatule sau a unui aplicator. Acest lucru trebuie făcut seara, inainte de culcare. Puteți aplica, de asemenea, iaurt cu ajutorul unui tampon. Puteți, de asemenea,  consuma circa două căni pe zi, pentru a menține echilibrul PH-ului în zona vaginală.

  1. Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antifungice. Poate să ucidă ciupercile sau bacteriile prezente în vagin.

Utilizare: se toarnă câteva picături de ulei de arbore de ceai nediluat pe tampon și se introduce în vagin. Puteți utiliza acest tratament de două ori pe zi.

  1. Lapte bătut

Un pahar de lapte bătut este un bun remediu împotriva infecțiilor vaginale. Are proprietăți antifungice. Acesta face ca microorganismele să nu reziste în zona vaginală. Consumul unui pahar de lapte bătut seara poate ajuta la distrugerea infecției și a cauzei principale a acesteia.

  1. Miere

Mierea este bogată în compuși și minerale bune pentru tratarea infecțiilor vaginale. Pentru a folosi mierea ca tratament pentru infecția vaginală, aceasta  se aplică direct pe zona afectată a vaginului. Ar trebui să fie lăsată aproximativ 15-20 de minute, iar apoi spălată cu apă caldă. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe zi pentru rezultate mai bune.

Dacă suferi de o infecție vaginală cu candida și vrei să eviți medicamentele, poți urma un tratament naturist pe bază de miere și propolis. Amestecă o linguriță de tinctură de usturoi, o linguriță de tinctură de propolis și 4-5 lingurițe de miere. Aplică preparatul intravaginal, timp de o săptămână, cu o săptămână pauză, până la vindecare. În cazul candidozei vaginale, pentru toaleta zonei intime, trebuie să eviți săpunul. Spală-te doar cu apă călduță și cu ceai de mușețel.

  1. Acid folic

Un alt remediu natural pentru vaginita bacteriană este acidul folic. Puteti obține cu ușurință acest lucru de la farmacie. Este un remediu foarte bun pentru vaginita bacteriană. Este recomandat să utilizați acid folic de două ori în fiecare zi, timp de până la 6 zile pentru tratarea acestei afecțiuni.

  1. Apa

Apa are proprietăți de vindecare naturale pentru majoritatea oamenilor. Spălarea regulată a vaginului cu apă curată poate îndepărta fluidele excesive care ies din vagin, ca urmare a vaginitei bacteriene. Spălarea vaginului regulat cu apă nu numai că va curăța zona, dar de asemenea, va îndepărta bacteriile și mirosul. Acest lucru face ca apa să fie unul dintre ce mai bune remedii pentru infecțiile vaginale.

 

 Sursa
Categorii