Ingrediente:
aluat:
- Făină – 380 g;
- Unt – 200 g;
- Gălbenușuri de ou – 4 buc.;
- Sare – 1/3 linguriță.
- Smântână – 100 g.
umplutură:
- Albușuri de ou – 4 buc.;
- Zahăr – 200 g;
- Zahăr vanilat – 8 g;
- Acid citric – un vârf de cuțit;
- Amidon de porumb – 2 lingurițe.
Mod de preparare:
Puneți untul rece peste făină și frecați făina până o faceți firimituri. Adăugați gălbenușurile peste firimituri, presărați sare și smântână, frământați aluatul până se înmoaie și nu se lipește.
Împărțiți aluatul în 30 de bucăți și formați bile. Acoperiți bilele cu celofan și puneți-le la congelator pentru 30 de minute.
Într-un bol cu albușuri de ou, turnați zahărul, zahărul vanilat și amidonul de porumb, adăugați acidul citric. Bateți albușurile de ou cu un mixer până devin albe și lucioase.
Rulați biluțele reci în lipii subțiri, în care punem o linguriță de umplutură.
Sigilăm umplutura în interiorul lipiilor și presăm capetele opuse împreună.
Așezați fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți fursecurile la 200 de grade timp de 10 minute.
De asemenea, puteți adăuga nuci tocate în umplutură pentru un gust mai interesant.
După coacere, fursecurile cu coajă trebuie presărate cu zahăr pudră.
Poftă bună!