Panificatie

Secretul cornuletelor in doua culori. Cum trebuie sa le faci

 

 

Papanași umpluți cu cireșe

 

 

Ingrediente: 

1 kg faina,

4 oua,

300 ml lapte,

200 ml ulei,

1 praf de copt,

drojdie,

5 linguri de zahar,

un strop de sare,

3 linguri cacao,

2 linguri ulei.

Pentru sirop:
 225 ml apa,
450 g zahar.

Mod de preparare: 

Se pune la dospit drojdia cu putin zahar, lapte caldut si o lingura de faina, se amesteca bine si se lasa 10 min sa dospeasca.

Intre timp amestecam ouale cu sarea laptele si uleiul. Adaugam praful de copt si zaharul punem drojdia si incepem sa adaugam faina.

Avem nevoie de un aluat asemanator celui de cozonac, asa ca daca nu trebuie nu punem toata faina, lasam aluatul sa dospeasca dupa ce l-am framantat circa 20 minute.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in doua. Intr-una adaugam coaja rasa de lamaie si framantam bine, iar in cea de a doua adaugam cele 3 linguri de cacao amestecate cu cele 2 linguri de ulei, framantam ca sa se amestece totul bine si le lasam din nou la dospit 30 min.

Fiecare parte se imparte din nou in 8 parti egale, avand la sfarsit 8 bucati de aluat negre si 8 albe.

Se ia o bucata de aluat alba se intinde rotunda se lasa de o parte, apoi se ia una maro si se intinde rotund, se aseaza peste cea alba si se taie in 8 parti egale se umple cu ciocolata fineti, gem, nuca, dupa preferinta (eu am folosit finetti) si se ruleaza in forma de cornulete.

Se poate si inversa, mai intai foaia maro apoi cea alba si asa vor iesi cornulete negre cu dungi albe sau albe cu dungi negre.

In timp ce dospeste aluatul se fierbe apa cu zaharul se lasa la racit, iar cand scotem cornuletele calde din cuptor le trecem repede prin sirop.

Cornuletele se pun pe o tava cu hartie de copt unsa cu ulei si se baga in cuptor, la 180 grade, circa 18-22 minute.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii