O rețetă cât se poate de ușoară de a conserva fructele dvs. preferate.
Rețeta este simplă, însă permite păstrarea fructelor întregi și proaspete, gustul fiindu-le practic același la deschiderea borcanelor pe timp de iarnă.
Ingrediente:
– fructe la alegere;
– apă clocotită;
– câte 2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan.
Mod de preparare:
1. Pregătiți fructele. Acestea trebuie să fie proaspete și fără stricăciuni. Spălați-le în câteva ape și îndepărtați-le codițele.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-1-1024x512.jpg)
2. Pregătiți borcanele. Acestea trebuie să fie curate, uscate și de 1,5 l.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-2-1024x512.jpg)
3. Transferați fructele în borcane.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-3-1024x512.jpg)
4. Apoi turnați apă clocotită peste ele, astfel încât să le umpleți! Puneți câte un capac pe fiecare și lăsați-le pe masă pentru 10 minute.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-4-1024x512.jpg)
5. Peste 10 minute, turnați apa din toate borcanele într-o cratiță, puneți-o pe aragaz și aduceți-o în punctul de fierbere.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-5-1024x512.jpg)
6. Adăugați câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan cu fructe.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-6-1024x512.jpg)
7. Umpleți-le din nou cu apa fiartă.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-7-1024x512.jpg)
8. Acoperiți borcanele etanș cu capace. Puneți-le pe masă și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați-le să se răcească astfel timp de 20-24 ore.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-8-1024x512.jpg)
9. Acum le puteți depozita în cămară. Temperatura de păstrare nu trebuie să depășească 18°C.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-9-1024x512.jpg)
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2022/05/Secretul-p%C4%83str%C4%83rii-fructelor-proaspete-timp-de-12-luni-9.1-1024x512.jpg)
Poftă bună!