Flori si gradina

Secretul rusesc pentru producții mari la roșii

 

 

 

 

Secretul care te ajută să îți crești producția la roșii. O rețetă veche, sovietică, este în atenția cultivatorilor de tomate din România care s-au documentat din mai multe surse și au ajuns la concluzia că în acest an TREBUIE să încerce cel mai nou tratament menit să crescă producția de roșii. Micii fermieri spun că în primă fază vor testa amestecul pe o suprafață mai mică și, dacă rezultatele sunt pe măsură, vor extinde rețeta pentru toată cultura.

Rețeta cu care îți sporești producția de roșii este una simplă.

Într-un borcan de 3 litri se toarnă 2,5-2,7 litri de apă fără clor și se adaugă 100 g drojdie diluată cu apă caldă și o jumătate de linguriță de zahăr. Borcanul se acoperă cu tifon și se lasă într-un loc cald câteva zile. Atât. Soluția este gata!

Într-un vas de 10 litri cu apă se adaugă 1 pahar cu soluția obținută. Fiecare tufă de roșii se udă strict cu 1 litru din acest amestec.

Soluția, prezentată pe un site de sfaturi practice, nu doar că promite plante mai viguroase, care pot ține piept arșiței din vară, dar producția – semnificativ mai mare, este prelungită până târziu în toamnă.

Prezentarea soluției pentru roșii a stârnit deja interesul micilor cultivatori de pe rețelele de socializare. Vali Cucu, producător de semințe țărănești din județul Neamț și un cunoscut pasionat al culturii de tomate, a anunțat deja că în acest an va testa rețeta rusească și va face publice rezultatele. Alți cultivatori au căutat pe internet și au găsit că soluția ar avea efecte și dacă în locul drojdiei se pune zer de lapte.

Probabil că la finele acestui an vom afla cu certitudine dacă secretul descoperit într-o veche carte sovietică de grădinărit își face cu adevărat efectul. Dar merită să încercați măcar pentru câteva fire de roșii și să vă convingenți pe cont propriu dacă merită!

 

Sursa: Agrointel.ro
Categorii