Aperitive si Gustari

Semințe incredibile de sănătoase pe care ar trebui să le mănânci în fiecare zi. Corpul tău îți va mulțumi pentru ele!

 

 

Semințe incredibile de sănătoase pe care ar trebui să le mănânci în fiecare zi. Corpul tău îți va mulțumi pentru ele!

 

Prejudecățile nu sunt niciodată bune, iar când vine vorba de mâncare, nu există nicio excepție. Nu ar trebui să judecăm niciodată calitatea a ceea ce mâncăm după mărimea sa, ai fi uimit dacă ai cunoaște marea valoare nutritivă a alimentelor mici precum semințele.

Adăugarea câtorva în farfuria ta va face ca mâncarea să fie plină de minerale, vitamine și substanțe nutritive esențiale care sunt foarte benefice pentru organism. Pe lângă aromele lor delicioase, cel mai bun lucru la semințe este versatilitatea extremă cu care le putem adăuga în preparatele noastre. Nu ai nicio scuză!

Iată câteva dintre cele mai benefice semințe pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi:

1- Semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de acizi grași omega3, acizi grași omega6 și proteine. De asemenea, conțin fitosteroli care ne vor ajuta să reducem nivelul de colesterol.

Cum să le mănânci? Cel mai simplu este să le adaugi în smoothie-uri, salate, iaurturi sau alte cereale. De asemenea, le puteți adăuga pentru a da ceva textura rețetelor pregătite la cuptor.

2- Semințe de chia

Semințele de chia conțin aproape 11 grame de fibre la 30 de grame. Cu cât mănânci mai multe fibre, cu atât este mai mic riscul de apariție a bolilor cronice și, de asemenea, va ajuta la scăderea glicemiei.

Cum să le mănânci? Deși le puteți adăuga oricând la iaurturi și salate, ați putea încerca să le amestecați și cu carnea chiftelelor.

3- Semințe de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre solubile care ne vor ajuta să scădem colesterolul și să stabilizăm nivelul zahărului din sânge, dar și să ne facă să ne simțim plini atunci când mâncăm.

Aceste semințe sunt, de asemenea, pline cu acizi grași omega-3 pentru a susține sănătatea creierului și a ochilor, precum și pentru a ajuta la scăderea trigliceridelor. În plus, sunt bogate în lignani, un estrogen din plante care ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Cum să le mănânci? Cojile de semințe de in sunt destul de dure, așa că ar trebui să le măcinați într-un blender sau râșniță de cafea. Puteți adăuga aceste semințe la smoothie-uri, fulgi de ovăz, iaurt și cereale.

7 semințe pe care să le incluzi în dieta zilnică

4- Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt o sursă bogată de vitamine B, magneziu, fier, zinc și proteine, în plus conțin și aminoacidul triptofan, care poate ajuta la reducerea anxietății.

În plus, semințele de dovleac conțin un nivel ridicat de acizi grași esențiali care ajută la menținerea în stare bună a vaselor de sânge și la reducerea colesterolului.

Cum să le mănânci? Le puteți mânca ca atare, crude sau prăjite. De asemenea, le puteți adăuga în salate sau puteți cumpăra pâine care le conține.

5- Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui sunt o sursă excelentă de vitamine B și vitamina E, devenind un antioxidant puternic care protejează celulele și ajută la menținerea sănătății pielii. Aceste semințe sunt, de asemenea, bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru inima.

Cum să le mănânci? La fel ca semințele de dovleac, le puteți mânca crude sau prăjite. De asemenea, le puteți adăuga la orice bomboane, fursecuri, salate sau preparate coapte.

6- Semințe de susan

Semințele de susan sunt o sursă excelentă de magneziu, calciu, fibre, zinc, B1, fier și fosfor. În plus, aceste semințe pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și ne pot proteja ficatul.

În plus, semințele de susan au fost legate și de prevenirea bolilor precum astmul, artrita, menopauza, migrena sau osteoporoza.

Cum să le mănânci? Aceste semințe merg de obicei grozav cu orice salată, iaurt sau produse sărate. Nu ezita să le adaugi în orice fel de mâncare coaptă pentru a-i da un plus de aromă.

Nu uitați să vă adresați medicului dumneavoastră în cazul în care sunteți alergic la oricare dintre aceste semințe.

Seminte mereu proaspat ambalate - Depozitul de Seminte
Categorii