Remedii naturiste

Semne ale lipsei de Vitamina B12. Este senţială Pentru Viaţă !

Simptomele deficientei de Vitamina B12 includ de la oboseala la probleme de vedere.

Prea putine persoane acorda suficienta importanta echilibrului vitaminic al organismului, judecand astfel gresit anumite stari fizice proaste pe care le au. Un astfel de exemplu este deficienta de Vitamina B12, care are un rol esential – mai ales in cazul femeilor – in buna functionare a organismului. Iata principalele simptome ale deficienti de Vitamina B12 care ar trebui te determine sa te duci la medic pentru un set de analize.

1. Abia reusesti sa stai treaz dupa-masa, desi dormi 8 ore pe noapte

Persoanele care au un somn calitativ si cantitativ normal, asadar dorm aproximativ opt ore pe noapte fara intreruperi, dar dupa-masa resimt o puternica stare de somnolenta ar putea suferi de deficienta de vitamina B12, spune medicul Lisa Cimperman, purtator de cuvant al Academiei de Nutritie si Dieta din SUA. Ea atrage atentia ca, intr-adevar, oboseala aparent nejustificata este unul dintre cele mai frecvente simptome a deficientei de Vitamina B12. Motivul pentru care corpul este atat de obosit incat omului ii vine sa adoarma tine de faptul ca organismul se bazeaza pe aceasta vitamina pentru a crea celule rosii noi care transporta oxigenul la toate organele si tesuturile. Cu cat sunt mai putine celule rosii, cu atat ajunge mai putin oxigen la tesuturi si, implicit, apare senzatia de oboseala si somnolenta.

2. Punga de cumparaturi pare ca ar avea 20 de kilograme

Oboseala musculara este un alt simptom al deficientei vitaminei B12. Daca ai o punga care nu cantareste mai mult de doua kilograme, dar iti este greu sa o cari, dandu-ti impresia ca are vreo 20 de kilograme, inseamna ca muschii tai sunt obositi, iar cauza poate fi tot lipsa de oxigenare a tesutului muscular pe fondul deficidentei de Vitamina B12.

3. Senzatii ciudate la nivelul pielii

Daca ai senzatii aparent bizare – cum ar fi furnicaturi, amorteala sau chiar piscaturi – la nivelul extremitatilor, se prea poate ca deficienta de Vitamina B12 sa fie de vina. Tot oxigenarea deficitara a tesuturilor din cauza aportului insuficient de Vitamina B12 este de vina. In conditiile in care sistemul de aparare a organismului directioneaza oxigenul catre organele vitale, este firesc ca, la un moment dat, extremitatile – maine si picioarele mai ales – sa se resimta in mod ciudat.

4. Uiti chestii aparent simple

Ti se intampla sa uiti chestii aparent simple, de care te lovesti zilnic? Tot lipsa de oxigenare – de data asta la nivelul creierului – aparuta pe fondul deficientei de Vitamina B12 ar putea fi de vina. De altfel, la persoanele in varsta care uita frecvent chestiuni cotidiene s-a intamplat, de mai multe ori, sa fie gresit diagnosnicate cu Alzheimer, cand de fapt ele sufereau doar de deficienta de vitamina B12.

5. Ai ameteli

Ai ameteli daca urci doua etaje pe scari? Un studiu efectuat in Turcia a demonstrat ca 40% din persoanele care acuza ameteli au deficiente de Vitamina B12.

6. Iti vine sa plangi din nimicuri

Starea puternic emotionala pe fondul careia te superi/intristezi foarte repede si pe fondul careia iti vine sa plangi din senin poate fi cauza de o deficienta de Vitamina B12, aceasta avand un rol foarte important in buna mentinere a stari de spirit. Medicii au descoperit, de altfel, ca un aport ridicat de Vitamina B12 este eficient in tratarea majoritatii cazurilor de depresie.

 

Sursa: Lyla.ro
Categorii