Sfaturi utile

Sfatul psihologului: „Încetează să-ți mai pese de ce ceea ce cred altii despre tine…”

 

 

 

 

De foarte multe ori dai importanta parerile societatii despre ceea ce faci. Asteptand de fiecare data sa primesti o apreciere de la cei din jur, te vei pierde intr-o buna zi.

„Prea repede te-ai casatorit” sau „E timpul sa faci copii”, „Acest lucru nu e pentru tine” – ai auzit aceste fraze, nu-i asa? Nici nu ne dam seama cum am ajuns sa traim viata cuiva.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa incetezi sa-ti mai pese de ce cred cei din jurul tau:

1. Vei trai dupa propriile reguli. De la inceput vei face ceea ce iti aduce satisfactie in special tie, dar nu familiei tale sau prietenilor. Evenimentele care se vor intampla vor scoate in evidenta personalitatea ta, dar nu faptul ca faci tot posibilul sa fii cuiva pe plac, scrie stiriactuale.net

2. Vei deveni mai curajos. Iti amintesti toate acele momente de indoiala si frica atunci cand luai vreo decizie? Daca nu te vei gandi la ceea ce vor spune ceilalti, atunci deciziile vor fi mai usor de luat.

3. Vei atrage persoanele potrivite. Un prieten adevarat este cel care nu te judeca, chiar daca parerile voastre nu coincid. Cel pentru care contezi cu adevarat si care niciodata nu va renunta sa te sustina doar din cauza ca nu e de acord cu tine. Vor disparea oameni din viata ta.

4. Vei realiza influenta negativa pe care o au alti oameni asupra ta. Atunci cand acorzi prea multa atentie parerilor celorlalti, incetezi sa te asculti pe tine si sa intelegi ce simti. Prin urmare, cineva poate sa te convinga sa faci ceea ce iti aduce insatisfactie.

5. Vei inceta sa cauti de fiecare data argumente. Viata ta se va schimba radical atunci cand vei intelege ca o decizie nu poate corecta sau incorecta, ci ca ea este decizia ta.

6. Vei avea mai multe sanse sa reusesti. Atunci cand nu iti este frica sa risti, cand cu adevarat iti place stilul de viata, atunci traiesti cu adevarat. Vei avea mai mult entuziasm si astfel succesul iti este garantat.

7. Nimeni nu va reusi sa te indispuna. Oamenilor le va fi mai greu sa intristeze prin intermediul comentariilor lor. Daca poti sa te protejezi de aceasta critica distructiva, de ce sa nu o faci?

8. Vei fi mai liber. Atunci cand cauti sfaturi de la mai multe persoane, traiesti o viata straina. Vei observa cum vei deveni mai liber atunci cand te vei elibera de aceste „sfaturi”.

9. Vei incepe sa-ti schimbi viata. Iti va fi mai usor sa-ti gasesti drumul in viata si sa iti realizezi visele. Odata ce vei iesi din zona de confort, vei descoperi lucruri noi atat in tine cat si in lumea din jurul tau.

10. Vei intelege ca, de fapt, celor din jur nu le pasa. Pana la urma vei intelege ca oamenii din jurul tau au viata lor pe care o controleaza si nu sunt interesati de a ta. Asa ca putine sunt sansele ca sfaturile lor sa fie efective. Va trebui sa ii identifici pe cei care cu adevarat le pasa de tine.

 

Sursa:  Psihologia de azi
Categorii