Melodii de neuitat

„Și le-aş da orice mi-ar cere, că-s fetele mele”. Ilie Rosu – Fetele lu’ tata

 

 

„Și le-aş da orice mi-ar cere, că-s fetele mele”. Ilie Rosu – Fetele lu’ tata

 

 

 

Cântărețul de muzică populară ,Ilie Roşu, a devenit cunoscut odată cu lansarea melodiei “Fetele lu’ tata”.

Cu toţii am tresărit poate la auzul acestor versuri: „Am făcut la viaţa mea şi bune, şi rele, dar mă mândresc cu ceva, cu fetele mele. Ele-mi aduc alinarea şi-mi alină supărarea şi le-aş da orice mi-ar cere, că-s fetele mele!” Poate nu am ştiut cine interpretează acestă melodie atât de iubită de către părinţii de fete, dar acesta nu era altul decât interpretul de muzică populară Ilie Roşu, membru de marcă al Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei.

Cum a ajus să cânte piesa care l-a consacrat? „Am fost invitat la masă de un amic, unde erau doi instrumentişti care cântau piese compuse pe loc despre pasiunile lui, pescuitul şi vânătoarea. Eu, cântând folclor, nu prea ştiam ce să-i dedic în materie de muzică de petrecere. La un moment dat au venit fetele sale de la şcoală, care erau în clasele a IV-a şi a V-a. Atunci mi-a venit ideea să-i fac un cântec despre fetele sale. În acea seară, în drum spre casă, l-am auzit pe unul zicând: „Am făcut la viaţa mea…” Atunci s-a produs declicul, şi din acel moment m-am tot gândit la versuri. „Am făcut la viaţa mea şi bune, şi rele / Dar mă mândresc cu ceva, cu fetele mele”. Nu dormeam sau mă trezeam nopţile şi scriam versurile. Într-un final am terminat cântecul, am înregistrat piesa, iar când cei prezenţi au auzit-o au spus că va fi un mare şlagăr. Atunci nu m-am gândit că va avea aşa mare succes, dar mi-a schimbat viaţa, datorită ei am devenit cunoscut şi chiar în prezent mă reprezintă.”

Vocea sa încălzeşte pe mai departe sufletele ascultătorilor şi picură dulceaţa meleagurilor natale în inimile însetate de dor. Ascultaţi-l pe Ilie Roşu cu fereastra sufletului deschisă…

 

Sursa: Ziarul Naţiunea
Categorii