Remedii naturiste

Simptomele ficatului gras și o rețetă eficientă pentru prevenirea acestei boli

 

 

Simptomele ficatului gras și o rețetă eficientă pentru prevenirea acestei boli

 

 

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe. Joacă un rol semnificativ în descompunerea grăsimilor, producerea de enzime, menținerea nivelului optim de zahăr din sânge și utilizarea mineralelor și vitaminelor. Niciun alt organ nu-i poate prelua funcțiile, așa că ficatul este indispensabil. Tot ceea ce mâncăm în timpul vieții trece prin ficat și intră în contact cu acesta, de aceea este foarte important să acordăm atenție nutriției.

Hipertensiunea arterială, umflarea, nivelul ridicat de colesterol și oboseala pot semnala că ficatul este suprasolicitat și metabolismul grăsimilor nu se realizează în mod optim. O îngrășare minimă a ficatului nu provoacă probleme serioase; totuși, dacă conținutul de grăsime ajunge la peste 5 până la 10%, atunci așa-numitul ficat gras poate fi rezultatul. Acest lucru se poate întâmpla și ca urmare a alcoolismului.

Simptomele ficatului gras

Ficatul gras este numit o boală liniștită, deoarece nu produce simptome specifice pentru o perioadă foarte lungă de timp. Primul semn îl vei observa abia după câțiva ani. Semnele de avertizare precoce pot fi însă capacitatea redusă de concentrare, greața, lipsa poftei de mâncare sau slăbiciune și oboseală constantă.

După un timp, durerea va apărea în partea superioară a zonei abdominale și în părțile laterale ale abdomenului sub coaste, iar o colorație maronie poate apărea pe mâini și picioare. În această etapă, poate fi diagnosticată și mărirea ficatului. Consumul continuu de alcool poate face simptomele și mai pronunțate.

Tratament

Nu există leac pentru ficatul gras. Această boală poate fi doar prevenită, sau simptomele ei pot fi tratate, astfel încât să provoace mai puțin disconfort și durere. Imediat ce boala este detectată, consumul de alcool trebuie oprit imediat, iar persoanele supraponderale trebuie să înceapă o dietă astfel încât să slăbească. Exercițiile fizice regulate și alimentația adecvată vor ajuta și la îmbunătățirea stării pacientului.

Aportul de calorii trebuie de asemenea redus, iar consumul de alimente procesate trebuie eliminat complet, precum și consumul de alimente care conțin mulți carbohidrați, cum ar fi pâinea albă, cartofii, zahărul și porumbul. Alte alimente care trebuie evitate sunt margarina, untul, smântana și uleiul. De asemenea, trebuie să încetați să luați medicamente inutile.

Dacă cineva suferă de ficat gras, este util să folosiți amestecul de mai jos ca remediu, deoarece este foarte eficient și funcționează și preventiv.

Amestecă 2 linguri de rădăcină de păpădie tocate mărunt cu 200 ml apă. Se pune apă la fiert, iar când începe să fiarbă, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 15 minute. Bea o cană din această infuzie dimineața și una seara.

TRATAMENT naturist și DIETĂ pentru FICAT GRAS (steatoză hepatică) | LaTAIFAS

 Sursa




Categorii