Remedii naturiste

Siropul de hrean cu miere este un produs cunoscut pentru ameliorarea, chiar vindecarea unor afectiuni ca astmul, bronsita cronica …

 

 

 

 

Siropul de hrean cu miere este un produs cunoscut in lumea intreaga pentru ameliorarea, chiar vindecarea unor afectiuni ca astmul, bronsita cronica, in general afectiuni ale cailor respiratorii medii si inferioare.

 

Prepararea siropului de hreanImagini pentru hrean sirop

 

– se da prin razatoare o radacina de hrean;
– se adauga 4 linguri de miere;
– se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat;
– se strecoara, presand continutul cu un tifon pana se obtine siropul crud;
– resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere);
– dupa fierbere, se strecoara prin presare, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu siropul crud.

 

Administrare:

Se iau trei linguri pe zi.

 

*Hreanul, aliment și medicament

Obținerea salatei de hrean este destul deImagini pentru hrean sirop simplă: rădăcinile se spală, se curăță bine și se dau prin răzătoare. Peste ele se adaugă o sfeclă roșie fiartă și dată prin răzătoare. Cele două legume se amestecă foarte bine, adăugându-se apoi sare, ulei și oțet după gust. Se pune și puțină miere, după care se amestecă bine și se pun într-un borcan închis ermetic, cu capac. Salata de hrean și sfeclă se poate păstra la frigider, fără probleme, vreme de două săptămâni, timp în care își va conserva proprietățile terapeutice.

*Vin tonic și sirop de hrean

Într-un litru de vin roșu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Se astupă sticla și se lasă la macerat conținutul vreme de 8-9 zile, după care se filtrează. Se administrează 3-4 linguri de vin, pentru îmbunătățirea digestiei, pentru stimularea și reglarea activității cardiace, contra anemiei și pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este și un tonic sexual și un afrodiziac foarte puternic.

 

Sursa –Miere SabadusZiarul Ceahlaul
Categorii