Remedii naturiste

Siropul şi dulceaţa medicinală din flori de soc. Preparare si beneficii

 

 

Siropul şi dulceaţa medicinală din flori de soc. Preparare si beneficii

 

 

Mod de preparare: 

Se taie codiţele, apoi se dau florile proaspete de soc prin maşina de tocat. Se pune într-un borcan un strat de miere lichidă gros de un deget, apoi se adaugă un strat subţire de flori tocate, cu sucul nescurs, apoi din nou un strat de miere gros de un deget, un strat de flori tocate şi tot aşa, până la umplerea borcanului. Ultimul strat va fi de miere, ceva mai gros decât celelalte (2-3 degete). Se lasă amestecul la rece (în cămară sau la beci – în nisip) timp de minimum două luni, apoi mierea se filtrează prin tifon şi se obţine siro¬pul sau se consumă amestecul nefiltrat, ca o dul¬ceaţă medicinală din flori de soc. Atât siropul cât şi dulceaţa au – cu condiţia să fie preparate corect, un termen de garanţie de doi ani.

Mod de administrare:

Siropul – se pun 1-2 linguriţe de sirop într-un pahar cu apă (200 ml), se adaugă eventual puţin suc de lămâie şi se amestecă foarte bine. Se beau 1-3 pahare de sirop pe zi, pe stomacul gol. Se fac cure de câte o săptămână. * Dulceaţa medicinală – se iau două linguriţe pe stomacul gol, de trei ori pe zi, ţinându-se sub limbă preparatul până se dizolvă. După administrare se bea puţină apă, la ultima înghiţitură clătindu-se bine gura.

Indicatii terapeutice:

Siropul şi dulceaţa din flori de soc sunt indicate ca adjuvant în tratamentul guturaiului, al gripei şi virozelor, în general. Se fac cure de două-trei săptămâni, pentru combaterea rinitei, a rinitei cronice, a infecţiilor urinare şi pentru calmare în infecţiile renale. Datorită efectului laxativ şi a celui depurativ, sunt indicate pentru tratamentul acneei şi al altor boli de piele.

Contraindicaţii: Diabet.

Dulceata din flori de soc - reteta veche, foarte usoara

Dulceata din flori de soc

 

Această dulceață din flori de soc, atât de gustoasă și aromată, cu un parfum ce îți trezește toate simțurile, nu ar trebui să lipsească din nicio cămară!

Întâmplător am aflat că poți face dulceață din flori de soc. Aflându-ne în plin sezon, am decis să încerc, iar rezultatul este unul deosebit de parfumat, aromat și dulce 😊.

Ingrediente:

  • 1l de apă
  • 1kg de zahăr
  • 500-600g flori de soc
  • 2 lămâi

Mod de preparare: 

  1. Pentru început spală, curăță și alege florile de soc. Este o treabă migăloasă și ai nevoie de puțină răbdare, însă scopul final merită cu siguranța acest efort ;).
  2. După ce florile de soc sunt gata alese, pune apa cu zahărul pe foc și lasă să fiarbă până se transformă într-un sirop cu o consistență mai densă. După ce se dizolvă zahărul adaugă coaja de la o lămâie și las-o la fiert împreună cu siropul.
  3. Când siropul este gata, culege coaja de lămâie cu o paletă și adaugă florile de soc, împreună cu zeama de la ambele lămâi .
  4. Lasă la fiert aproximativ 40 de minute sau până când dulceața trece testul picăturilor care nu se preling. Pe o farfurie picură câțiva stropi de dulceață, acestea trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.
  5. Adaugă dulceața fierbinte în borcanele curate și sterilizate. Întoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le și lasă-le până a doua zi, să se răcească încet peste noapte.

Pofta buna!

Dulceață din flori de soc | Pagini de Bucate

Sursa

 
Categorii