Remedii naturiste

Slăbiți mâncând cu Dieta Protasov – Pierdeți până la 9 kilograme în 5 săptămâni

 

Slăbiți mâncând cu Dieta Protasov – Pierdeți până la 9 kilograme în 5 săptămâni

 

 

Dieta Protasov durează 5 săptămâni și nu limitează cantitatea de alimente consumate la o masă, fiind, astfel, mai ușor de urmat decât alte diete.Regimul are ca scop pierderea în greutate, schimbările sănătoase în obiceiurile gustative, precum și educarea indiferenței față de dulciuri. În această dietă, mâncați cât doriți și pierdeți în greutate până la 9 kilograme.Acest regim vă permite să mâncați atât dimineața, după-amiaza și noaptea și nu vă restricționează cantitatea de hrană consumată. În ce constă secretul? În renunțarea la toate produsele alimentare grase și la cele care conțin zahăr.

Acestea vor fi înlocuite cu legume, iar pentru că organismul are nevoie de proteine, dar și de diversificare, nutriționistul Protasov recomandă în dietă consumul de ouă, lactate cu un conținut mic de grăsime (0,1 – 5%) și mere.

Așadar, în dietă veți avea nevoie de următoarele alimente: legume proaspete și crude, brânză, iaurt, ou fiert, mere, apă, ceai, cafea.

În primele 2 săptămâni ale regimului se pot consuma următoarele alimente, dimineața, la prânz și seara: legume crude, lactate degresate (brânză, iaurt, chefir, brânzică de casă), un ou fiert pe zi, 3 mere în fiecare zi.

În această perioadă, este permis consumul de cafea verde, cu sau fără ghimbir, ceai neîndulcit și apă plată.

Ȋn următoarele săptămâni ale dietei se vor consuma zilnic legume crude, lactate degresate, un ou, 3 mere, iar în plus, sunt permise 300 gr. de carne slabă de vită, de pui sau de pește, fierte sau la grătar.

În această perioadă, efectele regimului vor începe să devină vizibile, astfel că este esențial ca dieta să fie dusă până la capăt.

În nici una dintre cele 5 săptămâni nu se vor consuma alte alimente decât cele recomandate. Uleiul vegetal, sucurile sau alte alimente care nu se găsesc pe lista dietei trebuie să lipsească din meniu.

Se poate consuma, în schimb, cafea verde, datorită cantității sale generoase de acid clorogenic, substanță cunoscută și sub denumirea de „arzătorul de grăsimi”. Acidul clorogenic influențează modul în care glucoza este absorbită, scăzând nivelul acesteia din sânge și reglând metabolismul.

Drept urmare, pentru a obține energie, organismul va începe să ardă grăsimile – proces cunoscut ca termogeneză și care ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Încetinirea timpului de absorbție al zaharurilor din alimente duce la menținerea constantă a glicemiei, împiedicând, astfel, apariția senzației de foame.

Întrucât alimentele grase au lipsit din regimul zilnic pe o perioadă lungă de timp, este contraindicată revenirea rapidă la o dietă bogată în grăsimi (se evită efectul yo-yo). Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli, cu consecințe pe termen lung.

Pentru că pe toată această perioadă, sistemul digestiv s-a adaptat la legume, acesta „uită” cum să dizolve grăsimile eficient. Conform nutriționiștilor, supraîncărcarea sistemului digestiv cu grăsimi poate irita căptușeala acestuia.

Ca atare, se va adăuga grăsimea în dietă lent, nu mai mult de 35 gr. de grăsime animală zilnic. Mai mult decât atât, pentru a nu pierde efortul depus pentru dietă, aportul de zahăr și grăsimi va fi limitat.

– Introduceți treptat uleiul vegetal în dietă, după care toate produsele obișnuite

– După terminarea dietei, se vor include în meniu fructe cu coajă lemnoasă și produse lactate cu 0% grăsimi

– La micul dejun, vor fi consumate cereale, iar câteva zile mai târziu se pot adăuga și câteva cubulețe de caș; dimineața, se poate consuma și un pahar cu suc proaspăt de fructe

– Este recomandată introducerea treptată în dietă a fructelor fără amidon: portocale, kiwi, pere, agrișe, coacăze

– Se va consuma carne slabă, de pasăre sau de pește

– Se va reduce, pe cât mai mult posibil, consumul de dulciuri și alcool

Atentie!

Dieta Protasov nu este indicată persoanelor care prezintă alergie la lapte acru sau la alți componenți. De asemenea, persoanele cu insuficiență cardio – vasculară, patologie renală sau hipertensiune arterială sunt sfătuite să limiteze consumul de sare și lichide.

 

 Sursă
Categorii