Bauturi

Sucul de lămâie şi efectul său uimitor asupra pietrelor la rinichi …

 

 

 

 

Pietrele la rinichi reprezintă o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Iată cum poţi scăpa cu ajutorul unui simplu suc de lămâie!

Studiile arată că cel puţin o persoană din 10 va avea pietre la rinichi de-a lungul vieţii. Aceste pietre sunt de fapt mase minerale întărite, combinate cu alte substanţe şi depozitate în zona rinichilor şi de-a lungul tractului urinar. Printre simptomele principale pe care le dă această problemă de sănătate se numără durerile de stomac şi sângerările şi durerile la urinare.

Dacă sunt depistate la timp, pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul remediilor preparate în casă. Cu toate acestea, prezenţa la un control medical este obligatorie. În cazul în care problema a avansat, doar medicul specialist poate prescrie un tratament sau o intervenţie chirurgicală. Pentru cazurile minore remediul ideal este sucul de lămâie!

Acidul citric din sucul de lămâie previne formarea pietrelor la rinichi prin creşterea nivelului de aciditate din urină. Acidul formează un strat peste pietre prevenind depunerea altor substanţe şi implicit mărirea acestora. În cazurile incipiente acesta poate ajuta şi la dizolvarea pietrelor. Lămâia este considerată a fi cea mai bogată sursă de acid citric, în comparaţie cu alte fructe citrice. Încă de la priemele simptome este indicat să foloseşti următoarea reţetă!

 

Sursa : Teo Trandafir
Categorii