Remedii naturiste

Suferiți de cosmaruri musculare? Cum eliminati crampele nocturne

 

 

 

 

1. Pentru de a scapa de carcei, intindeti si inclinati varful piciorului spre genunchi. Alternativ, apucati degetele de la picioare si trageti-le in directia genunchiului.

2. Ridicati-va si plimbati-va in jur, scuturati puternic piciorul, apoi intoarceti-va in pat si puneti o perna sub piciorul intins.

3. Masati usor zona dureroasa cu o miscare circulara pentru a ajuta la ameliorarea tonusului muscular.

4. Relaxati-va cu o baie fierbinte, faceti un dus sau aplicati o perna electrica incalzita timp de cel putin 10 minute pentru a scapa de carcel.

5. Beti cel putin 6 pana la 8 pahare de apa in fiecare zi pentru ca vitaminele si mineralele sa fie absorbite in corp intr-un mod adecvat.

6. Intindeti picioarele in fiecare noapte. O modalitate ar fi sa stati inclinati inaite, la aproximativ 50 de cm de perete, mentinand varfurile degetelor in sus. Lasati mainile sa alunece pe perete in timp ce va intindeti muschii picioarelor.

7. Pastrati-va muschii supli prin inot sau exercitii acvatice.

8. Purtati incaltari adecvate si stati departe de tocurile inalte.

9. Asigurati-va ca aveti un nivel optim de calciu, potasiu si magneziu in corp, consumati din plin vitamina E si A.

10. Includeti banane, rosii, cartofi, broccoli, pepene galben si citrice in dieta zilnica.

Vizitati medicul pentru a determina cauza crampelor musculare. In cele mai multe cazuri intinderile, exercitiile fizice intense si o dieta sanatoasa ajuta la eliminarea crampelor musculare.

 

Sursa:Sfatul medicului Upsoc
Categorii