
Ingrediente:
- fulgi de ovăz – 100 g;
- lapte – 200 ml;
- ouă – 2 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- vanilie – 1 linguriță;
- banane – 2 bucăți;
- măr – 1 buc.;
- făină (de preferință nucă de cocos) – 50 g;
- nuci – 30 g;
- merișoare uscate – după gust.
Mod de preparare:
Toarnă laptele peste fulgii de ovăz, adaugă ouăle, sarea și vanilia și amestecă bine.
Zdrobește bananele cu o furculiță până obții o consistență fină și încorporează-le în aluat.
Tăiați mărul cubulețe, curățați-l de coajă și adăugați-l în amestec.
Adăugați făina cernută și amestecați bine până la omogenizare.
Tapetați o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm cu hârtie de copt, umeziți-o mai întâi și mototoliți-o cu mâinile.
Turnați aluatul în tavă și presărați cu nuci și merișoare tocate.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenesc.
Se răcește înainte de servire.
Pofta buna!
Sursa: https://novyny.live/ru/recepti/pirig-z-vivsianki-iablukiv-ta-bananiv-nizkokaloriinii-desert-246794.html













